| 
 
 
 | 
Sebzeli Omlet | 
  | 
Yurdagül Düşsel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52707 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2010 
3,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram soğan
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 orta boy kırmızı biber
 
1 orta boy yeşil biber
 
450 gram domates
 
6 adet yumurta
 
Biraz kekik
 
5 dal taze maydanoz
 
 
Bir çorba kaşığı zeytinyağını genişçe bir tavaya koyalım. İnce ince doğradığımız soğanı içine ekleyip, rengi pembeleşip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavuralım.
 
Diğer tarafta sarımsağı dövüp tavanın içine ekleyelim. Biberle rin çekirdek yatakları nı çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edelim. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 6-7 dakika pişirelim.
 
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra küçük küçük doğrayarak, tavaya ilave edelim. Domatesler bıraktıkları suyu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyelim.
 
Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpıp, maydanoz ve baharatları da ekleyerek tavaya ekleyelim. Spatula yardımı ile yumurtanın iyice pişmesini sağlayalım. Karışım katılaşıp, altın rengini alıncaya dek pişirelim.
 
Omlet piştikten sonra ince ince kıydığımız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapalım.
 
 
Not: Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğramakla uğraşmak istemiyorsanız, hazır olarak satılan soyulmuş domateslerden kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Omlet | 
  | 
demet ünal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93256 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2013 
2,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy
 
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
3-4 yaprak ıspanak
 
3 adet yumurta
 
2-3 dal roka
 
 
Kabak, ıspanak ve havucu küçük küçük doğrayın.
 
3 yumurtayı da ayrı bir kasede çırpın.
 
Yumurtalara doğramış kabak, ıspanak ve havucu ekleyin.
 
Hepsini teflon bir tavaya döküp pişirin.
 
Roka yapraklarıyla süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "bekar sofrası" tarafından gönderildi. 25.03.2019
  
 | 
Sebzeli Omlet | 
  | 
taha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127874 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2017 
1,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
½ adet havuç
 
½ adet kabak
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2-3 dal roka
 
 
Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Yumurtalara havuç ve kabak parçalarını ekleyin. Zeytinyağını teflon tavaya koyun, malzemeyi ekleyip, kapağını kapatarak pişirin. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Omlet | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180672 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
Yarım kapya biber
 
3 dal taze soğan
 
1 çarliston biber
 
Bir parça brokoli
 
3 adet mantar
 
 
Yanmaz ve yapışmaz bir tavada önce biberleri daha sonra da brokoliyi kavurun.
 
Kavrulduktan sonra üzerine mantarları ekleyip birkaç dakika sonra taze soğanı ekleyin.
 
Üzerine iyice çırpılmış yumurtayı ekleyin ve iyice pişmesinin bekleyin.
 
Daha sonra sıcak servis edin
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Omlet | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183603 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2025 
195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
Ispanak, kabak, yeşil biber (ince doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Baharatlar (pul biber, kekik)
 
 
Sebzeleri hafif soteleyip yumurtayla karıştırın ve pişirin. Hem protein hem de lif içeriğiyle sabah açlığını bastırır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |