| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Mantı | 
 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3531 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
2,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
3 adet havuç
 
2 adet kabak
 
1 adet Sogan 250 gr.
 
Dana kıyma veya soya kıyması
 
Baharat
 
2-3 dis sarmisak
 
 
Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin.
 
Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz baharatlari ekleyin
 
1 adet yufkayi yayin, üzerine tamamini kaplayacak sekilde rendelediginiz havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soğanla kavurdugunuz kiymayi yufkanin tamamina yayin
 
3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler  halinde kesin.
  
 | 
 
Sebzeli Mantı | 
 
  | 
yemek bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.08.2015 
Mesajlar: 14 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111233 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015 
1,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kase mantı
 
1'er adet havuç, kabak, patlıcan, kırmızı biber
 
2 domates
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
 
Havuç, kabak, kırmızı biber ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritin, doğranmış sebzeleri ekleyin. Üç dakika kadar kavurup unu serpin. Bir-iki kez çevirip biber salçasını ve rendelenmiş domatesi ekleyin, iki dakika kadar kavurun. Sebzelerin üzerine üç parmak aşacak kadar su koyun. Sebzeler yarı yarıya pişince mantıyı ve tuzu ekleyip pişirin.
  
 | 
 
Sebzeli Mantı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114592 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2016 
1,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
İç malzemesi:
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 dal brokoli
 
1 orta boy soğan
 
Tuz
 
Kekik
 
Karabiber (isteğe bağlı baharatlar)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sos malzemesi:
 
Yeterince dometes salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Kuşbaşı doğradığımız sebzeleri soğanla tavada yağ ile soteliyoruz.
 
Yarım çay bardağı su ekleyip ağzını kapatarak yumuşamalarını sağlıyoruz.
 
Dağılmamasına dikkat ediyoruz.
 
Pişen iç malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.
 
1 su bardağı su, tuz ve unu sert bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. Hamuru ikiye ayırıp açıyoruz.
 
Bardak veya küçük bir kase ile yuvarlaklar kesip iç malzemeden koyup kapatıyoruz.
 
Çatalla ağzını sabitliyoruz.
 
Büyükçe bir tencerede suyu kaynatıp tuz ve biraz yağ ekleyip hamurlarımızı içine atıyoruz.
 
Su yüzüne çıkan mantıları dağılmasına izin vermeden borcam veya küçük bir fırın tepsisine alıyoruz.
 
Üzerine yağda yaktığımız salça sosunu döküp önceden 200-250 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişiriyoruz
 
Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
  
 | 
 
Sebzeli Mantı | 
 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139908 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
1,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
400 g Un
 
135 g Tam buğday unu
 
4 adet Yumurta
 
10 g Deniz tuzu
 
10 ml Sızma zeytinyağı
 
30 g Süt
 
İçi için:
 
Kabak
 
Kuru soğan
 
Taze soğan
 
Sarımsak
 
Saplarından ayıklanmış maydanoz
 
Pazı
 
Sızma zeytinyağı
 
Eritilmiş tereyağı
 
Domates
 
Deniz tuzu
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
Domates Sos:
 
1,7 kg Domates, iyice olgunlaşmış ya da kokteyl
 
30 ml Sızma zeytinyağı
 
500 g Soyulmuş kuru soğan
 
50g Domates salçası
 
1 tatlı kaşığı Tatlı biber salçası
 
½ tatlı kaşığı Acı biber salçası
 
Deniz tuzu
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
Tütsü Yoğurt:
 
250 g Süzme yoğurt
 
1 adet Ocak üstü tütsü makinesi
 
 
Domates sos için, domateslerin kabuklarını soy. Soğanları küp küp doğra. Tencereye yağı koyup soğanları yavaşça terlet. Salçaları ilave et, kavur. Domatesleri ekleyip, 35 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde pişir. Tuz ve biberle tatlandır. El blenderiyle püre haline getir.
 
Tütsü yoğurt için, yoğurdu bir tepsiye yayıp ocak üstü tütsü makinesine yerleştir. 10 dakika kısık ateşte tütsüle. Çıkarttıktan sonra soğut, çırpma teliyle pürüzsüz hale getir.
 
İçi içi, Kabakları dörde bölüp çekirdeklerini çıkart. Kabakları, soğanları ve sarımsakları ufacık doğra. Maydanozu ince kıy. Pazıyı ince şeritler halinde doğra.
 
Pazıyı zeytinyağı ile sotele, suyunu süzdür. Diğer malzemeleri tereyağında sotele, sularını süzdür.
 
Süzdürdüklerini karıştırıp, pişirmeye devam et.
 
Tüm harca kabuk ve çekirdekleri alınmış küp domatesleri ilave et.
 
Tuz ve biberi ekleyip, soğumaya bırak.
 
Geniş bir kapta unları ele, hamur mikserine veya elde yapılacaksa tezgaha al. Unun ortasını çukurlaştırıp, diğer malzemeleri ekle.
 
Sert bir hamur elde edene kadar yoğur.
 
Hamuru bir kaba alarak üzerini streçle ve buzdolabında bir gece dinlendir.
 
Oklava ile biraz açtıktan sonra hamur açma makinesinde sırasıyla her bölümden geçirerek en son ayara kadar aç.
 
Açılmış hamurları 10 cm çapında yuvarlak kes. Harcı içine yerleştirip kenarlarını ıslatarak kapat.
 
Tavuk suyunu kaynatıp, mantıları 2 dakika (yumuşayana kadar) pişir.
 
Bu sırada bir tavada tereyağını kızart.
 
Tabağa hazırladığın tütsü yoğurdu yerleştir, ortasına domates sosu koy.
 
Üzerine mantıları diz.
 
Tereyağı ve sumakla tatlandır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Mantı Tarifleri Sufle Tarifleri
 | 
 
 
 
 |