|
Sebzeli Mantar Dolması |
|
semra bacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Midyat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156360
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-21 tane büyük mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet patlıcan
1/4 deme tmaydanoz
Yarım adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Sebzeli mantar dolması için önce mantarların saplarını kesin ve bir kenara ayırın. İç kısımlarını temizleyin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine boş kısımları üstte kalacak şekilde aralıklı olarak dizin. Üzerlerini zeytinyağı ile yağlayın.
Sıra geldi mantar dolmasının harcına. Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve onları da küçük küpler hâlinde doğrayın. Patlıcanı ve domatesi de aynı şekilde doğrayın. Maydanozu ve bir kenara ayırdığınız mantar saplarını incecik doğrayın.
Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar soteleyin. Ardından patlıcan, mantar, renkli biber ve domates küplerini de ilave edin.
Suyunu çekene kadar sotelenen iç harca ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra iç harcı ocaktan alın.
Fırın tepsisine aldığınız mantarların iç kısımlarını hazırladığınız harç ile doldurun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Karışık Sebzeli Mantar Dolması |
|
latife hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 29 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc155518
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet büyük mantar (kestane mantarı vb.)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet patlıcan
1/4 demet maydanoz
1/2 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mantarların saplarını kesin ve bir kenara ayırın. İç kısımlarını temizleyin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine boş kısımları üstte kalacak şekilde aralıklı olarak dizin. Üzerlerini zeytinyağı ile yağlayın.
Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Ortadan ikiye kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Küçük küpler halinde kesin.
Patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyduktan sonra uzunlamasına sekiz eşit parçaya bölün. Ardından küçük küpler halinde kesin.
Domatesi kabuğunu soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve bir kenara ayırdığınız mantar saplarını incecik kıyın.
Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar soteleyin. Aralarda karıştırıp, sotelenmesini sağlayarak sırasıyla; patlıcan, mantar, renkli biber ve domates küplerini katın.
Suyunu çekene kadar sotelenen iç harca ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra iç harcı ocaktan alın.
Fırın tepsisine aldığınız mantarların iç kısımlarını hazırladığınız renkli, sağlıklı ve dumanı üzerinde harç ile tepeleme olarak doldurun. Eğer “vegan” değilseniz sebze dolmalarının üzerine birer dilim kaşar yerleştirin ve kendinizi şımartın.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra bekletmeden servis edin.
|
Sebzeli Mantar Dolması |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc129483
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
5 kurutulmuş domates
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz
Karabiber
12 iri boy mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Biberleri küp doğrayıp zeytinyağında ezdiğiniz sarımsakla beraber hafif soteleyin.İnce kıydığınız kurutulmuş domatesler ve ceviz içini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Mantarları sap kısımlarından ayırıp yıkayın ve kurulayın. Ortalarına sebzeli harçtan doldurun. Yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Üzerlerine tereyağını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kaşar peynirlerini üzerlerine serpin. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Mantar Dolması |
|
balkon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119826
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016
1,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 adet küçük veya normal boyda mantar
10 adet büyük mantar
1 parça karnabahar
2 tutam ıspanak
Yarım kereviz
1 ufak patates
1 adet havuç
1 ufak kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarmısak
3 yemek kaşığı yağ
Tavamıza yağımızı koyup kızdırdıktan sonra küp küp doğradığımız soğan ve sarmısaklarımızı, mantarlarımızı, havuçlarımızı atalım ve kavurmaya başlayalım, 1-2 dakika sonra rendelediğimiz kerevizimizi de ekleyelim ve yine 1-2 dakika karıştıralım. Yavaş yavaş renkleri dönmeye başlayan sebzelerimize minik küp halinde doğradığımız patates ve karnabaharmızı ekleyelim yine karıştıralım. Küçücük doğranmış ıspanak veya ıspanak köklerimizi ekledikten sonra 1 yemek kaşığı un koyarak bir kaç dakika un topaklanmadan karıştıralım ve sütümüzü ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ilave edelim ve koyu kıvamlı bir sos olana kadar karıştıralım. (eğer gerekirse biraz daha süt ekleyebiliriz, beşamel sos kıvamında olmalı)
Sebzelerimiz iyice süt ve unla kıvamlanana kadar iyice yumuşayacaktır.
Yıkayıp ayaklarını çıkardığımız mantarlarımızın içine bu sebze sosumuzu dolduralım ve yağlanmış cam fırın tepsisine yerleştirelim (ben 1 çay bardağı su da koydum tepsiye) Zaten yarı pişmiş sebze harcımız mantarlar pişene kadar iyice yenecek kıvama gelecektir. servise hazır.
Not: İsterseniz pul biber veya kaşar peyniri ,brokoli de ekleyebilirsiniz.
|
Sebzeli Mantar Dolması |
|
şadiye hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2012
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84416
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet mantar
2 kabak
2 patates
1 çay bardağı çiğ krema
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gram tavuk eti
Kabak ve patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve kremayı döküp ısıtın. İçine irice doğranmış soğanı, kabağı ve patatesi atın. Birlikte 5 dakika kadar kaynatın. Tavuk etlerini de irce doğrayıp tencereye sebzelerin içine alın. Kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak hepsi kremanın içinde pişmesi gerekiyor. Sebzeler pişice içleri boş olan mantarlara doldurup 20 dakika da fırında pişirip servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. Tavuk yerine balıketiyle de aynı işlemi yapabilirsiniz. İstenirse içine hiç et koymadan sadece sebzelerle de yapılabilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.06.2023
|
|