Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SEBZELİ LAHMACUN (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SEBZELİ LAHMACUN (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88148
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2013
4,622 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


750 g orta yağlı zırh kıyması
1 kg olgun domates
300 g taze kırmızıbiber
4 demet maydanoz
1 diş sarımsak (istenirse)
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salçası"
1 yemek kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli lahmacun her mevsimde farklı yapılır. Sebze sözcüğü, lahmacun harcına konan yeşillikten gelir. Yaz zamanı tadını olgun domatesten alır. Lahmacun ile birlikte yemek için fırının bir kenarında birkaç patlıcan közlenir. Patlıcanın yanmış kabukları temizlenip pişmiş içi bıçakla kıyılır ve yenirken lahmacunun içine birkaç kaşık yatırılır. Bu şekilde yenen lahmacuna közlenmiş patlıcanlı anlamında söğürmeli lahmacun denir.
Sebzeleri yani domates, kırmızıbiber, maydanoz ve eğer kullanıyorsanız sarımsağı temizleyin vc kesme tahtası üzerinde kasap zırhı ile küçük küçük doğrayın.
Zırhta kıyılmış eti içiııe katın ve zırh ile kıymaya devam ederek iyice küçültün. İçine, eğer kullanıyorsanız domates ve biber salçası, kırmızıbiber, karabiber ve tuz koyup karıştırın.
Harcı fırına gönderin, eğer lahmacunu evde yapıyorsanız hamuru açıp kenarları kaplayacak kadar harç sürüıı ve kızgın fırına verin.

Not: Lahmacun fırında pişerken içinde biriken domates suyunu süzmek gerekir. Aksi halde domates suyu hamuru yumuşatır, lahmacun gevrek olmaz. Sebzeli lahmacuna genelde sarımsak konmaz, ama kimisi de sarımsak koymayı tercih eder. Yaz zamanı domatesler olgunken domates ve biber salçası konmaz. Eğer domatesler yeterince olgun değilse, salça eklenebilir.



Sebzeli Lahmacun (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95398
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
1,858 defa indirildi / yazdırıldı




Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu

1 kg. orta yağlı kıyma
1.250 kg. domates
4-5 demet (300gr.) maydanoz
600 gr. taze kırmızı ve yeşil biber karışımı
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Maydanoz, biber ve domatesler iyice yıkanır. Yıkanan sebzeler, domates ve biber salçası, karabiber ve kırmızı toz biber, bir leğen içinde kasaba gönderilir.
Kasapla kıyma, maydanoz ve biberle birlikte, zırh denilen büyük kasap bıçağı ile, ince ince bir yandan kıyılırken, ayni anda da karıştırılmış olur. Sebzeler, yeterince kıyıldıktan sonra, üzerine domates ve biber salçası, domates, kırmızı toz biber, karabiber ve yeterince luz ilave edilerek, karıştırılır ve bıçakla biraz daha kıyılır.
Tam homojen hale gelmiş olan karışım, pide fırınında, ekmeğin üzerine yayılarak pişirilir.
Lahmacun, değirmende çekilmiş kıyma ile yapılırsa, et öbek öbek ekmeğin üzerinde toparlanır. Ayrıca, evdeki fırınlarda yeterli sıcaklık elde edilmediği için lahmacun kurur ve istenilen şekilde pişmez.

Not: Sebzeli lahmacun sadece Gaziantep'e özel bir yiyecektir. Başka yörelerde genellikle soğanlı lahmacun yaygın olarak yapılır. Bu nedenle, mesela Antakya ve Halep'te sebzeli lahmacun "Lahmacun Antebi" veya kısaca "Antebi" diye bilinir.







SEBZELİ LAHMACUN (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet SEBZELİ LAHMACUN (Gaziantep) 58,981 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort