Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > Sebzeli Kuzu Güveci (5 adet - 261,743 defa bakıldı)

Sebzeli Kuzu Güveci


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Kuzu Güveci

aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc186
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2005
3,313 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu eti
250 gr. taze fasulye
250 gr. kabak
250 gr. patlıcan
3 orta boy domates
4 dolmalık biber
3 orta boy soğan
3 kaşık yağ
tuz karabiber
1 bardak su

Sebzeleri temizleyip, yıkayıp, normak büyüklükte doğrayın. Soğanları dörder parçaya bölün, hepsini tuz ve karabiberle birlikte karıştırdıktan sonra kuzu etleriyle beraber güvece yerleştirip, ağzına alüminyum kağıtla kapatıp bağlayın, orta sıcaklıktaki fırında pişirin.


Yaz Sebzeli Kuzu Güveci

maskara
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2010
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc46712
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010
3,347 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
8 adet küçük soğan
2 adet kabak
2 domates
3 adet yeşil biber
2 adet patlıcan
2 adet yeşil soğan
2 avuç dolusu ayıklanmış taze fasulye
2 çorba kaşığı margarin
Maydanoz
Dereotu
Tuz

Kuşbaşı kesilmiş eti yıkayıp bir tepsiye koyunuz. Sebzeler, yıkanıp, soyulup, doğranarak yağ, tuz ve biberle güzelce karıştırınız. Güvece yerleştiriniz. Üzeri iki kat yağlı kağıtla kapatınız. Orta ateşte pişirerek sıcak olarak servis yapınız.



Sebzeli Kuzu Güveci

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57100
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,726 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı katı yağ
1 avuç taze fasulye
2 baş kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı su
Yeterince tuz, biber.

Sebzeleri cinsine göre yıkayıp, ayıklayınız. Orta boy bir güvecin içine önce kuşbaşı kuzu etlerini yerleştiriniz. Üzerine çiğden doğranmış sebzeleri, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, tuzunu biberini koyup, tahta kaşıkla ezmeden karıştırınız. Bir bardak suyunu, yağını koyup, güvecin ağzını kapatınız. Orta hararetli ateşte 35-40 dakika pişiriniz. Ateşten alıp sıcak fırında (sönmüş ama sıcak) 15 dakika demlendiriniz. Olduğu gibi sofraya getirip, servis yapınız.


Sebzeli Kuzu Güveci

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67477
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
3,613 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

3 adet kuzu incik
1 adet orta boy soğan
1 büyük patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı bulgur ya da buğday

1 su bardağı buğday ıslatılır. 1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Patates de parmak kalınlığında kesilir. Patlıcanlar ve kabaklar ise büyük büyük doğranır. Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır. Malzemeler soğan, biber sıralaması ile birer dakika arayla atılır, daha sonra malzemeler renk aldıkça diğerleri ilave edilir. Son olarak içine incikler, 4 bardak su, buğday ya da bulgur ilave edilir. Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı, ne de çorba gibi sulu olmalı. Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz (hamur yerine folyoya da sarabilirsiniz). 2 saat sonra fırını kapatıyoruz ama güvecimizi çıkartmıyoruz. En az 1 saat demlendikten sonra tenceremizi çıkartabiliriz. Eğer fırının içinden çıkartmazsak tencerenin içinde 24 saat ısısını korur.


Sebzeli Kuzu Güveç

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc74617
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,951 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan (büyük)
1 adet havuç (büyük)
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet patlıcan
2-3 adet domates
7-8 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar baharat

Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, havuçları kazıyın. Kabak ve patlıcanları alacalı soyun. Soğanları, havuçları, patates, domatesleri, kabak ve patlıcanları doğrayın. Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın. Eti de hafifçe yağda çevirin. Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın. Etleri sebzelerin üzerine koyun. (Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üstüne yağ gezdirin, elektriklide yağa gerek olmuyor. Üstüne çarliston biber ile süsleyin. Güveç kabınızın üzerini kapatıp orta ayarda 6-8 saat pişirin.






Sebzeli Kuzu Güveci Tarifleri Bonfile Tarifleri



(5 adet Sebzeli Kuzu Güveci 261,743 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort