|
Sebzeli Krep |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5548
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ortaboy patlıcan
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1 adet haşlanmış havuç
200 gr. brokoli
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen yada kekik
Krep için:
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Beşamel Sos:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
Patlıcan kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyaında kavurun. Üzerine haşlanmış ve doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Yağsız bir tavada altın rengini alana dek kepleri arkalı önlü pişirin. Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun, sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kreplerin içeriine hazırladığınız harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın. Üzerine başamel sos ve kaşar rendesi koyup önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Sebzeli Krep |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5611
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harcı İçin;
1 kutu garnitür
1 adet soğan
2 adet doğranmış sosis
10 adet haşlanmış mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Krep İçin;
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr rendelenmiş kaşar
Harcı için soğanı pembeleştirip, ince doğranmış mantarları soslerle birlikte kavurun. Garnitürü süzüp karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın. Krep malzemesini yağ ve kaşar hariç iyice karıştırın. Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra bir kepçe yardımıyla krep hamurunu, sıvıyağda küçük bir tavada önlü arkalı pişirin. Malzeme ve krepler soğuyunca, malzemeyi kreplere pay edip rulo halinde sarın. Fırın tepsisine dizerek üzerine kaşar serpin. Orta dereceli fırında kaşarlar kızarıncaya kadar fırınlayıp sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Krep |
|
Aliye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8319
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2006
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krepin harcı için:
500 gr soğuk süt
190 gr Un
4 adet bütün yumurta
100 gr sıvı yağ
Tuz
Krepin iç harcı için:
100 gr tereyağı
1 adet kuru soğan
adet orta boy havuç (rendelenmiş)
adet orta boy kereviz (rendelenmiş)
adet küçük boy kabak (rendelenmiş)
1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
Yarım bağ kıyılmış dereotu
İsteğe göre tuz
180 gr rendelenmiş kaşar
Krep harcının hazırlanışı: 500 gr sütü bir kaba koyup unu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu koyup bir çırpma teliyle malzemeleri tam teşekkül çırpıp, başka bir kaba tel süzgeçle süzdürün. Tavanıza bir kıl fırçayla çok az bir sıvı yağ gezdirip yanan ocağa koyun. Tavanız kızana dek bekletip ilk krepinizi yapmak için kepçeyle krep hamurundan tavaya ince bir tabaka olacak kadar koyup, altı ve üstünü nar gibi pişirin. Bu işlemi krep hamuru bitene kadar uyguladıktan sonra 12 veya 14 adet krep elde edersiniz. Krepleri bir yerde bekletin. Acılı sevenler istediği biberden istediği kadar koyabilirler. Krep iç harcının yapılışı: Bir tencereye 100 gr tereyağı koyup orta hararetli ocakta kızdırın, kuş başı soğanı pembe bir renk alana dek kavurup rendelenmiş havucu 2 dakika kavurun. Kerevizi, kabağı ve patatesi ilave edip 3 dakika hepsini kavurduktan sonra 6 dakika kadar kapağını kapatıp ocağın altını kısıp pişirmeye bırakın. 6 dakika sonra kapağını açıp dere otunu, tuzu, arzu edildiğinde istenilen bir biber koyarak karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kreplerinizin içine harcı koyup rulo şeklinde sarın ve bir tepsiye dizin. Rende kaşarı kreplerin üzerine yerleştirip orta kızgınlıkta bir fırına sürüp kaşar nar gibi kızarana dek fırında bırakıp son kontrolü yapın. Nar gibi kızardıysa fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Krep |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158015
Gönderme Tarihi: 31.May.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Krep İçin:
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kaşık un
Tuz
Sebzeli harç için:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
5 adet mantar
6 yaprak ıspanak
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı toz muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
100 gram taze kaşar
5 dal taze kekik
Sebzeli krep tarifi için önce iç harcı hazırlayın. jülyen doğradığımız sebzeleri sırasıyla havuç, kuru soğan, kabak, mantar, ıspanak olmak üzere zeytinyağında soteliyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Hazırladığımız beşamel sosu sebzelere ilave ediyoruz.
Beşamel sos için, tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü ekledikten sonra karıştırıyoruz. muskat, tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Bir yumurta sarısını beşamele ekliyoruz.
Bir kaba yumurta, süt ve un ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak tuz ekliyoruz. Tavaya zeytinyağı ekleyip biraz ısıttıktan sonra krep harcını tavaya eşit bir şekilde yayıyoruz. Beşamelli iç harcı krepin ortasına yerleştirip krebi katlıyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Üzerine beşamel sos ve kaşar ilave edip fırında 180 derecede 10 dakika kızartıyoruz. Ürünlerimizi kekik yapraklarıyla süsleyerek tabaklıyoruz ve servis ediyoruz. Kahvaltıya nefis sebzeli krep tarifi hazır.
|
Sebzeli Krep |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180401
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 ml su
250 ml süt
1 paket instant maya veya yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
6 küçük sosis
1 su bardağı kaşar peyniri
1 yeşil biber
1 kapya biber
4-5 dal maydanoz
Pişirmek için;
Sıvı yağ
Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Maya, su, süt, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
Mayayı, unu ve tuzunu da ekleyip akışkan krep hamuru elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Diğer malzemeleri hamur mayalanırken küçük küçük doğruyoruz.
Mayalanan hamurun içine diğer malzemeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Uygun bir tavaya 1 tatlı kaşığı yağdan alıp hamurdan da bir kepçe dolusu alıp yayıyoruz.
Hamurumuz çok kalın olmayacak ama krep kadarda ince olmayacak şekilde olucak.
Arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen hamurları üst üste koyuyoruz ve ılık servis ediyoruz.
|
|