| 
 
 
 | 
Sebzeli Krep Börek | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82657 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
1,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
6 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
İçi için:
 
100 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kabak
 
1 havuç
 
 
Öncelikle krep hamurunu yapmak için derin bir kabın içinde yumurta, süt, un, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu ve kırmızı pul biberi iyice çırpın. Bu krep harcını 5 dakika dinlendirin. Daha sonra yağlanmış tavaya kepçe ile döküp iki yüzünü de pişirip krepleri hazırlayın. İçi için aynı tavada yağı eritip maydanoz ve beyaz peynirle karıştırın. Rendelenmiş havuç ve kabağı da ekleyip iç harcı hazırlayın. Bu hazırladığınız omleti kreplerinin içine bölüştürün. Kanarlarından katlayıp tepede birleştirin. Taze soğan sapı ile bağlayıp servis tabağına yerleştirin. İstenirse sadece peynirle de hazırlanabilir.
  
 | 
Sebzeli Krep Böreği | 
  | 
pembe domataes 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.09.2015 
Mesajlar: 14 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111402 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2015 
1,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 tutam tuz, karabiber
 
1 adet soğan
 
20 gram margarin
 
1 bağ maydanoz
 
250 gram kıyma
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
3 çorba kaşığı kaşar
 
 
Krep harcının tüm malzemelerini bir kapta çırpın. Bir tavaya soğan, yağ, biber, domates ekleyip pişmeye bırakın. Oluşan krep harcını kepçe yardımıyla bir miktar yağla yağlanmış tavaya koyun. Oluşan kreplerin üzerine kıymayı koyup rulo yaparak tepsiye dizin ve üzerine kaşarları koyun. Pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Krep Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158577 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Krep için:
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
2 su bardağı süt
 
Bir tutam tuz
 
İçi için:
 
2 adet soğan
 
Yarım kg pırasa
 
1'er adet kereviz ve havuç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 dal dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip çırpma teliyle iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya karışımdan birer kepçe döküp krepleri hazırlayın. İç malzemesi için pırasaları ince ince kıyın. Kereviz ve havucu rendeleyin. 1 çay bardağı zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağa ekleyip kavurun. Üzerine sırayla pırasa, havuç ve kerevizi ekleyin. Sebzeler pişene kadar kavurmaya devam edin. Kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. İç malzemeyi, hazırladığınız kreplerin içine yayın. Önce rulo şeklinde sarıp, daha sonra gül böreği şekli verin. Bütün krepleri aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |