| 
 
 
 | 
Sebzeli Haşlama Et | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4998 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
4,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kg Koyun Eti (Kemikli Parça Et)
 
3 Adet Havuç
 
3 Adet Patates
 
2 Adet Limon Suyu
 
2 Yumurta Sarısı
 
1 Demet Maydanoz
 
3 Adet Soğan
 
4-5 Su Bardağı Su
 
Tuz , Karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
 
Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.
  
 | 
SEBZELI ET | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3071 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 kg. koyun eti (Kemikli parça et)
 
3 havuç
 
3 patates
 
1 kereviz
 
3 soğan
 
1 demet maydanoz
 
1- 2 limon suyu
 
1- 2 yumurta sarısı
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1 Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
 
2 Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.
 
3 Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
 
4 Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
 
5 Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
 
 
Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.
  
 | 
SEBZELİ KOYUN HAŞLAMA | 
  | 
çekirdek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47804 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg koyun eti
 
3 havuç (orta)
 
1 kereviz kökü
 
4 patates (orta)
 
2 baş soğan (orta)
 
10 bardak su
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
 
Bir tencereye kol ya da kürek tarafından kemikli olarak yarım el büyüklüğünde parçalar haline getirilmiş et konur. Buna ölçülere göre havuç, doğranmış kereviz, dörde bölünmüş soğan, 10 bardak su ve tuz ilâve edilerek hep birlikte kaynatılır.
 
Suyun üzerindeki köpükler bir delikli kepçe ile alınır, atılır. (Et kuzu eti ise 1,5 saat kaynatmak yeterlidir.)
 
Sonra tencereye ya bütün olarak, ya da dörde bölünmüş sarı patatesler ilâve edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve etler yumuşayıncaya kadar aşağı yukarı yarım saat veya 45 dakika daha kaynatılır ve tabağa alınarak servis yapılır.
 
 
NOT: Etler tamamen haşlanınca, isteniyorsa yarım demet tere de tencereye doğranabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |