| 
 
 
 | 
Sebzeli Kanepe | 
  | 
Ramazan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2006 
Mesajlar: 82
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8617 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
80 gr. sap kerevizin yapraklarını ayırın. Sapını, 400 gr. kabağı, 1 adet soğanı çok küçük küp doğrayın. 30 ml. zeytinyağını kızdırın soğanı şeffaf oluncaya kadar kavurun. 1 diş dövülmüş sarmısağı ekleyin. Kısa bir süre daha kavurun. Kabak ve kerevizi ilave edip karıştırın. 20 gr. parmesan peynirini ince kesin. 60 gr. kaşar peynirini ince rendeleyin. 1/2 demet maydanozu yapraklarını ince kıyın. Rende kaşar peyniriyle beraber kabaklarla karıştırın. 12 dilim haşhaşlı ekmeği kızartın. Üzerine kabaklı karışımı paylaştırıp parmesan peyniriyle süsleyin.
  
 | 
Sebzeli Kanepe | 
  | 
şıkşık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2011 
Mesajlar: 85
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80688 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012 
2,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet patates 
 
1 adet kabak 
 
2 adet salatalık 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
 
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir 
 
Tuz 
 
1 paket tost ekmeği 
 
2 dal nane yaprağı
 
 
Patatesi haşlayıp ezin. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabak ve salatalığı ekleyin. Tereyağı ve beyaz peyniri de ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kenara alın. Tost ekmeği dilimlerinden bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp hazırladığınız harcı ekmeklere paylaştırın. Salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Kanepe | 
  | 
kutu kutu pense 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66861 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011 
2,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış patates
 
1 adet kabak
 
2 adet salatalık
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
 
1 paket tost ekmeği
 
2 dal nane yaprağı
 
Tuz
 
 
Patatesi geniş bir kaba alıp, çatalla ezin. Kabakları ve salatalıkları ayrı ayrı rendeleyip, sularını elinizle sıkarak çıkardıktan sonra üzerine ekleyin. Tereyağı ve beyaz peyniri de ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, kenara alın. Tost ekmeği dilimlerinden bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, hazırladığınız harcı ekmeklere paylaştırın. Salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Kanepe | 
  | 
sarı çizme 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113541 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2015 
1,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı çavdar tohumu
 
1 kutu kürdan
 
500 gr fasulye
 
3 adet domates
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı tuz
 
2 adet patates
 
3 su bardağı kaynar su
 
1 adet çavdarlı ekmek
 
 
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 3 adet rendelenmiş domatesi, patatesi, verev şekilde kesilmiş fasulyeyi kavurun. Daha sonra sebzelerin içerisine tuzunu ve suyunu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatın ve bu şekilde 30 dakika fasulyeyi pişirin. Pişmiş ve ılımış olan fasulye yemeğini minik minik kesdiğiniz çavdarlı ekmeklerin üzerine kürdan yardımıyla tutturun. Tabağın kenarını çavdar tohumu ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Kanepeler | 
  | 
IQ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72813 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
1,931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 dilim ekmek
 
2 havuç
 
10 karnabahar
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
Yarım demet maydonoz
 
2 diş sarımsak
 
Bir kaç dal nane
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Karnabaharları çiğden ince ince kıyın.Havuçları rendeleyin ve karnabaharlarla karıştırın. Havuç ve karnabaharlara yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, pulbiber ve tuzuda ilave edip karıştırın. Ekmekleri kızartın ve hazırladığınız karışımı üzerlerine sürüp, nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |