Kısa URL: https://ml.md/lc177760
Gönderme Tarihi: 15.May.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet büyük boy domates
2 adet büyük boy yeşil biber
2 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
4 adet büyük boy pişirme kağıdı
Öncelikle dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve biraz zeytinyağı ekleyip etleri güzelce harmanlayın. Etleri bu şekilde bir süre marine edin.
Domatesleri, yeşil biberleri, kırmızı biberleri ve soğanı iri iri doğrayın. Sarımsakları da ince dilimler halinde kesin.
Pişirme kağıtlarını hazırlayın. Her bir kağıdın ortasına etleri yerleştirin. Üzerine doğradığınız sebzeleri ve sarımsakları ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz daha tuz ve baharat serpebilirsiniz.
Kağıtları sıkıca kapatın, kenarlarını iyice katlayarak paket haline getirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişirme süresi etin büyüklüğüne ve fırının sıcaklığına bağlı olarak değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol edin.
Piştikten sonra kağıtları açıp sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında pilav veya lavaş ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc167651
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
20 adet arpacık soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 silme tatlı kaşığı tuz
Tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra kabuklarını temizlemiş olduğunuz arpacık soğanları içine atın.
Soğanları rengi değişene kadar kavurun ve ardından etinizi içine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Etler suyunu saldığı zaman içine salçayı ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip, iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
Patatesleri küp küp doğrayın, havuç ve domatesleri de aynı şekilde doğrayıp tencereye ekleyin.
Kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirin.
Sebzeler yumuşadığında içerisine haşlanmış bezelyeleri ve baharatlarını da ekleyerek 3 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Hazırladığınız kebabı pişirme kağıtların tek porsiyonluk olacak şekilde paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
Tepsiye sıraladığınız kebapları 190 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30 - 35 dakika arası pişirin.