| 
 
 
 | 
Sebzeli Kabak Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94185 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013 
1,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet girit kabağı
 
2 adet patlıcan
 
1 tutam dereotu
 
2 su bardagı süt
 
1 corba kasıgı margarin
 
1 corba kasıgı un
 
1 su bardagı kasar peyniri
 
1 cay kasıgı tuz
 
1 cay kasıgı karabiber
 
100 gr muskat rendesi
 
 
Kabakların kafa kısımlarını kesiyoruz ve kaşık yardımıyla içlerini boşaltıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve içlerini boşalttığımız kabakları haşlıyoruz. Patlıcanları közlüyoruz. Kabakların içlerini de ayrı bir tencerede haşlıyoruz.
 
Beşamel sosu için, margarini tencerede eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini ilave ediyoruz. Haşlanmış kabakları fırın kabına diziyoruz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanları ve dereotlarını ince ince doğruyoruz.
 
Pişirdiğimiz kabak içlerini de süzüyoruz ve doğruyoruz. Beşamel sosun içine, dereotunu, patlıcanı ve kabak içlerini koyup karıştırıyoruz. Kabakların içlerini hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  
 | 
Sebzeli Kabak Dolması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156679 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021 
318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet iri kabak veya Girit kabağı
 
200 gram taze fasulye
 
1 adet havuç
 
100 gram iç bezelye
 
200 gram iç bakla
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kabakların içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın. Dışlarına çizikler atıp, tuzlu kaynar suda 10 dakika bekletin.
 
Havucu soyun, uzunlamasına ince çubuklar halinde kesin. Taze fasulyeyi ayıklayıp 2’ye bölün.
 
Tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın. Tuzlu kaynar suda, 8 dakika iç baklaları, 20 dakika kabakları kaynatıp çıkarın. Dış kabuklarını soyun. Bezelyeleri 10 dakika tuzlu kaynar suda bırakın, süzün. Sıvı yağın içine sebzeleri katın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız içi kabaklara doldurun, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerini dereotu yapraklarıyla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |