| 
 
| 
 
 
 | 
 
SEBZELİ İŞKEMBE | 
 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13260 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2007 
2,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (5 kişi için) : 
 
1 kilo İşkembe, 
 
rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri, 
 
1/2 kilo olgun domates, 
 
1 baş soğan, 
 
2 körpe havuç, 
 
2 sap kereviz, 
 
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 
 
isteğe göre 1 tutam kıyılmış merzenguş otu veya biberiye ya da fesleğen, 
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
 
Yapımı:
 
Üstü kazınmış havucu ve soğanı rendelemeli. Temizlenmiş 2 sap kerevizi kıyarcasına ince doğramalı. İşkembeyi temizleyip pişirmeli, soğuyunca iri iri kıymalı.
 
Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş havuç ve soğanı koyup kabı ateşe oturtmalı. Bunlar pembeleşirken kıyılmış maydanozla kerevizi katmalı. Bir tutam da kıyılmış merzenguş veya biberiyeyi serpiştirdikten sonra tenceredekileri bir-iki dakika kavurmalı.
 
Bu süre sonunda işkembeyi katmalı ve bir sûre de bununla karıştırarak kavurmalı. Yeteri kadar tuzla biber serptikten sonra süzgeçten geçirilmiş domatesi katmalı, tencerenin kapağını örtüp içindekileri hafif ateşte pişmeye bırakmalı.
 
Vakit vakit karıştırılacak yemek iyice pişince bunu bir servis tabağına boşaltmalı ve yanında rendelenmiş peynir olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı.
  
 | 
 
Sebzeli Işkembe | 
 
  | 
münevver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25640 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2008 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo sığır işkembesi
 
2 patates
 
4 adet soğan
 
4 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
4 diş sarımsak
 
15 adet çalı fasulye
 
2 adet havuç
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
İşkembeleri iyice yıkayın ve ufak ufak doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp bir kaba alın. Başka bir kapta fasulyeleri ayıklayıp ufak ufak doğrayın ve yağda az kavurun. Havuçları ve soğanları da ilave edip 20 dakika kavurun. Domatesini, biberini, tuzunu katın. Patatesleri koyup işkembeleri de karıştırdıktan sonra beraber 30 dakika pişirin. Sarmısağı ezip üstüne gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SEBZELİ İŞKEMBE Tarifleri Beyin Tarifleri
 | 
 
 
 
 |