| 
 
 
 | 
Sebzeli Hindi Haşlaması | 
  | 
pınar ilci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2009 
Mesajlar: 77 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34385 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009 
2,432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 hindi (2000 gram)
 
12 bardak su
 
10 adet arpacık soğanı
 
3 orta havuç
 
3 orta sarı patates
 
1 küçük kereviz kökü
 
1 kahve fincanı konserve bezelye
 
1/2 kahve fincanı pirinç
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
Büyük bir tencereye bütün malzemeler yıkanıp temizlendikten sonra konur. Suyu da soğuk olarak eklenir. Ateşe oturtulur. İyice piştikten sonra suyu çorba ve sebzelerde kullanılır. Sade olarak da içilir. Sebzeleri ve eti ile birlikte servis yapılır. 
 
 
NOT: Palazlıktan çıkmış hindiler için su miktarı 16 bardağa çıkarılmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Hindi Haşlaması | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61872 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011 
2,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bosch-home.com/tr
 
 
1 kilo porsiyonluk parçalanmış hindi eti
 
4 adet orta boy patates
 
1 su bardağı kıyılmış pazı yaprağı
 
1 su bardağı kıyılmış lahana yaprağı
 
1 adet havuç
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
Üst Malzemeler:
 
1 kase yoğurt
 
5-6 adet çekilmemiş tane karabiber
 
 
1- Hindi etlerini tencereye koyunuz. Etlerin üstünü bir parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz.
 
2- Tencereyi Bosch ocak... orta ateşte oturtunuz. Kaynamaya bırakınız.
 
3- Kaynamadan önce su yüzeyine çıkan köpükleri alınız ve etleri kolayca çatala batıncaya kadar haşlayınız. Etler pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su takviyesi yaparak su seviyesini sabit tutunuz.
 
4- Etler piştiğinde, tencereye ayıklanmış ikiye bölünmüş patatesleri, Bosch mutfak robotunda doğranmış havucu, kıyılmış lahanayı ve tuzu katınız. Haşlamayı sürdürünüz.
 
5- Sebzeler pişince tencereye kıyılmış pazıları ve tereyağını katınız. Birkaç dakika daha haşlamadan sonra tencerenin altını kapatınız.
 
 
Servis:
 
1- Yemeği sulu sulu çukur bir servis kabına aktarınız. Yoğurt ve karabiber ile birlikte sofraya veriniz. Tabaklara alınan sulu yemek üstüne karabiber taneleri serpilmeli ve bir kaç kaşık yoğurt konulmalıdır. Yanında pilav yada peynirli tepsi böreği iyi gider. Üstünede hamur işi şuruplu tatlı yakışır.
  
 | 
Sebzeli Hindi Haşlama | 
  | 
derya&deniz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80936 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012 
2,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hindi göğsü
 
4adet küçük havuç
 
4 adet patates
 
1 adet soğan
 
2 adet kırmızıbiber
 
1 adet kabak
 
2 adet yeşil dolmalık biber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3-4 su bardağı su
 
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
 
 
Hindi göğüs etlerini tüm olarak tencereye koyun. Üzerine bütün olarak havuç ve patatesleri de koyun. Küçük havuç bulamazsınız büyük boy havucu irice doğrayın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan, halka halka doğranmış dolmalık biber ve kabakları da tencereye ilave edin. Zeytinyağı, su ve baharatları da ekleyip pişirin. Sebzeli hindiyi pişirirken düdüklü tencere kullanıyorsanız 10-15 dakika, normal tencere kullanıyorsanız 30 dakika pişirmelisiniz.
  
 | 
Sebzeli Hindi Haşlama | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95211 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014 
2,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg Hindi eti 
 
2-4 adet patates 
 
1 adet kereviz 
 
1 adet havuç 
 
1 adet domates 
 
1 adet biber 
 
5 adet arpacık soğanı 
 
10 bardak su 
 
Tuz, beyaz biber 
 
 
Hindi eti pişirmeden önce üzerinde istenilmeyen kalıntıları temizlemek için blanching yapılmalıdır. Bir tencereye kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış et, havuç, kereviz, biber, arpacık soğanlar, domates ve 10 bardak su ilave ederek ateşe konur. Kapağı kapatılarak kaynadıktan sonra ateş kısılır. Bir saat pişirilir. Kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patates ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Et ve patatesler yumuşayınca ateşten alınır. Servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |