750 gram kuşbaşından daha iri doğranmış parça kuzu eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
15 adet arpacık soğan
 
5 diş sarımsak
 
2 adet havuç
 
3 adet patates
 
Yeteri kadar su
 
2 adet domates
 
5-6 adet sivri biber
 
1 çay kaşığı silme kimyon
 
2 dal kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı arpacık soğan, sarımsak ve irice doğranmış havuç ekleyip birlikte soteleyin. Dilimlenmiş patatesi katıp sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra bir buçuk su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Üzerine irice doğranmış domates ve biberi katın. Bu şekilde et yumuşayana dek, gerekirse su ilave ederek pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |