| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Et Sarma | 
 
  | 
gülfidan korluer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2012 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72079 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012 
1,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gram kemiksiz kuzu eti
 
1 adet soğan
 
100 gram brokoli
 
2 adet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kereviz
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
 
 
Kemiksiz ve ince bir şekilde dövülmüş etin her tarafını tuz, karabiber ve diğer baharatlarla iyice ovun. Üzerine bir miktar zeytinyağı koyup 10 dakika dinlendirin. Bu arada rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyılmış maydanozu, cevizi, brokoliyi, taze soğanı koyun, 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. İçine galeta unu ya da kurumuş ekmekleri ufalayarak ilave edin. Bu harcın içine son olarak rendelenmiş sarımsak ve kerevizi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş olan etin üzerine güzelce yayın ve rulo şeklinde sarın. Gerekirse pamuk bir iplikle bağlayın. Kürdan yardımıyla da tutturabilirsiniz. Bu rulo eti fırın tepsisine koyup 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin. Et pişince de dilimleyerek servis tabağına alın.
  
 | 
 
Sebzeli Et Sarma | 
 
  | 
neva'da 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95577 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014 
1,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş antrkot
 
150 gram brokoli
 
4 adet taze soğan
 
3 havuç
 
2 kabak
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
Maydanoz
 
 
Dövülmüş etleri tuzlayıp biberleyin ve her birinin ortasına bir taze soğan ve ince dilimlenmiş kabak havuç koyup sarın. İple bağlayın ya da kürdanla sabitleyin. Bir tencerenin dibine irice doğranmış soğanları dizin. Üzerine de tuz, karabiberi defneyaprağını ilave edip iri parçalar halinde doğrayıp sebzelerle birlikte tenceredeki etlerin üzerine ekleyin. Çok az su ilave edin. Tereyağı parçalarını da üzerine ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte haşlama yapar gibi kendi buharında pişmesini sağlayın.
 
 
Not: İstenirse sebzeler ayrı bir yerde haşlanır, et ayrı bir yerde kısık ateşte pişer, hangisini isterseniz. Hafif yağsız sağlıklı bir yemek olacaktır her iki türlü de.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Et Sarma Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |