| 
 
 
 | 
Sebzeli Dana Fileto | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4997 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1,2 kg Dana Fileto (bütün parça)
 
Tuz, Karabiber
 
1 Kahve Fincan Margarin
 
2 lt Et Suyu
 
4 Havuç
 
2 Kabak
 
2 Rezene
 
300 gr Brokoli
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Filetoyu tuz ve karabiberle iyice ovun. Büyük bir tavada margarini kızdırıp
 
filetoyu kızartın ve tavadan çıkarın.
 
Tavada kalan yağı büyük tencereye alıp et suyu ekleyin. Et suyunu
 
kaynatın.
 
Filetoyu et suyuna ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika
 
kadar pişirin. Eti tencereden alıp alüminyum folyoya sarın.
 
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün veya ince
 
dilimler halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp sebzeleri pişirin.
 
Bir miktar et suyu ilave edip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp
 
soğumayacak şekilde bekletin.
 
Filetoyu folyodan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Büyük bir servis
 
tabağına alıp sebzeler eşliğinde servis yapın.
 
Sebzeli hindi fileto
 
Yılbaşının klasik lezzetlerden biri olan hindiyi tercih edenler bu tarifi hindi
 
eti ile de uygulayabilirler. 1,2 kg hindi göğsü alıp tarife göre pişirin. Eğer
 
eti haşlamak istemiyorsanız fırında da pişirebilirsiniz. Piştikten sonra eti
 
dilimleyin ve sebzeler eşliğinde servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Dana Flatosu | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4929 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006 
2,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 Soğan
 
2 Havuç
 
1 Kereviz
 
1 Sap Pırasa
 
1,2 kg Patates
 
1 Demet Dereotu
 
1 Çorba Kaşığı Margarin
 
2 Et Suyu Tableti
 
1 Defne Yaprağı
 
1,3 kg Dana Fileto
 
500 gr Süt Kreması
 
Rendelenmiş Limon Kabuğu
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı
 
yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir
 
tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya
 
devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve
 
karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu
 
tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
 
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.
 
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp
 
limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş
 
patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp
 
servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |