|
Sebzeli Dana Fileto |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157429
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,2 kg Dana Fileto (bütün parça)
Tuz, Karabiber
1 Kahve Fincan Margarin
2 lt Et Suyu
4 Havuç
2 Kabak
2 Rezene
300 gr Brokoii
50 ml Zeytinyağı
Filetoyu tuz ve karabiberle iyice ovun. Büyük bir tavada margarini kızdırıp filetoyu kızartın ve tavadan çıkarın.
Tavada kalan yağı büyük tencereye alıp et suyu ekleyin. Et suyunu kaynatın.
Filetoyu et suyuna ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kadar pişirin. Eti tencereden alıp alüminyum folyoya sarın.
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün veya ince dilimler halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp sebzeleri pişirin. Bir miktar et suyu ilave edip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp soğumayacak şekilde bekletin.
Filetoyu folyodan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Büyük bir servis tabağına alıp sebzeler eşliğinde servis yapın.
Not: Sebzeli hindi fileto Yılbaşının klasik lezzetlerden biri olan hindiyi tercih edenler bu tarifi hindi eti ile de uygulayabilirler. 1,2 kg hindi göğsü alıp tarife göre pişirin. Eğer eti haşlamak istemiyorsanız fırında da pişirebilirsiniz. Piştikten sonra eti dilimleyin ve sebzeler eşliğinde servis yapın.
|
Sebzeli Dana Fileto |
|
volta
Aşçı
Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc152940
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 kg dana fileto
Yarım paket soya filizi
10 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
Tuz
Kekik
4 yaprak fesleğen
Tavaya aldığınız 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırıp, etleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış etleri servis tabağına alın. Soya filizini 3 dakika haşlayıp süzün. Etleri kızarttığınız yağın üzerine, kalan sıvıyağı ilave edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğranmış havuç, patlıcan, kırmızı ve sivri biberleri katarak kavurmaya devam edin. ince kıyılmış sarımsak ve fesleğen, krema, tuz, kekik ekleyip 2 dakika daha kavurun. Etlerin üzerine sote edilmiş sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
|