| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Dana (düdüklü) | 
 
  | 
Hüsran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9523 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006 
3,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg dana eti,
 
1 baş büyük soğan, soyulmuş ve doğranmış
 
1 diş sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
 
2 ila 3 yemek kaşığı yemeklik yağ
 
2 orta boy havuç
 
1 sap kereviz
 
1/2 kg domates
 
2/3 bardak tavuk veya et suyu
 
2/3 bardak sirke
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
 
tuz ve karabiber
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
1 2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 garnitür olarak pişmiş şehriye veya pilav.
 
 
Dana etini 2 cm'lik küpler halinde kesin; soğan soyup doğradıktan ve sarımsağı sarımsak kıyıcıda doğradıktan sonra düdüklü tencerede sıcak yağda, orta ateşte, hafifçe kahverengileşinceye kadar kavurun. Kerevizle havuçları soyduktan sonra mikserde dilimleyin. Soğuk su ve mısır nişastası hariç diğer malzemeyi ekleyin. Kapağı kapatın, basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Buharı boşaltın. Soğuk su ve mısır nişastasını kıvama gelinceye kadar karıştırın; et karışımına ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişmiş şehriye veya pilavla servis yapın. İsterseniz garnitürle servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Sebzeli Dana (düdüklü) | 
 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4823 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
2,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 demet maydanoz
 
1 sap kereviz
 
2 havuç
 
1 baş soğan
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı margarin
 
etsuyu
 
1 kaşık salça
 
tuz
 
karabiber
 
400 gr. dana eti
 
 
maydanozla bir sap kerevizi yıkayıp ince ince doğrayın, havuçları ve soğanı rendeleyin. patatesleri tavla zarı gibi doğrayın. Sıvıyağ ve margarini bir tencerede ısıtın, sebzelerle etsuyunda eritilmiş salçayı katın, tuzunu ve biberleirini koyduktan sonra et suyu ialev edip içindekiler pişinceye kadar kaynatın. Öte yandan düdüklüde pişirdiğiniz dilimlenmiş eti hazırlanmış salçanın içine atıp beraberce bir taşım daha kaynatın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Dana (düdüklü) Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |