|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
ASIK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc9330
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
4,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
3 patates
2 havuç
15 arpacık soğanı
1 dilim kereviz
2 çorba kaşığı pirinç
Maydanoz
Tuz
Yıkanmış bir adet tavuğu tencereye koyup, bir çorba kaşığı tuz ve 6 bardak su ile bir saat kadar haşlayın. Tavuk haşlanırken, 3 iri patatesi soyun, ceviz büyüklüğünde parçalara doğrayın. Soyulmuş iki orta boy havucu yarım parmak kalınlığında verev olarak dilimleyin. 15 tane arpacık soğanının kabuklarını soyun; ufak bir kerevizden parmak kalınlığında bir dilim kesin. İki çorba kaşığı pirinci yıkayın ve hepsini birlikte 1 saatten beri fırının üstünde haşlanmakta olan tavuğa katın. Sebzeler yumuşayıncaya dek yarım saat kadar daha pişirin. Mevsimine göre bu sebzelere çalı fasulyesi, dolmalık, biber, patlıcan, kabak ve isterseniz iki küçük domates de ilave edebilirsiniz. Bu sebzeleri koymadan; çalı fasulyesinin iki yanını hafifçe kesip ikiye bölün; patlıcanları iki parmak genişliğinde halkalar halinde dilimleyip ortadan kesin; dolmalık biberleri yarım parmak genişliğinde halkalara doğrayın ve sırasıyla önce çalı, sonra patlıcan, sonra biber olmak üzere iki kaşık çiçekyağı ve bir kaşık margarin karışımında hafifçe kızartıp tencereye ilave edin. iri parçalara doğradığınız kabağı ve dörde bölünmüş küçük domatesleri bunlardan sonra ilave edin. Kereviz öbür yemeklerde olduğu gibi, bu yemeğe de özel bir lezzet katar. Yalnız diğer sebzelerin tadını bastırmaması için az kullanılması gereklidir.
ML® Saçaklı Tavuk için tıklayın
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19054
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
4,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk veya 2 tane piliç
250 gr. galeta tozu
2 yumurta
4 kaşık sade yağ
2 çorba kaşığı un
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 tane domates
Yarım kilo taze fasulye, kılçıkları çıkarıldıktan sonra ince ince uzunlamasına kesilir, bol suda haşlanır, pişmiş bir hale gelir, suyu süzülür sade yağ bir tavada eritilir, fasulyeler bunun içine atılır.
Tuz serpilir, bir iki dakika ateş üzerinde karıştırılır, ateşten alınır. Tavuk pirzolaları ile birlikte servis yapılır.
Tavuklar temizlenir, kalan tüy ve kılları ateşte tütsülenir yıkanır.
Dört parçaya bölünür. Her parçanın eti birbirinden ayrılmadan, parçalanmadan kemikleri çıkarılır.
Pirzola gibi toplanır ve dövülerek yassıltılır, tuzlanır, her iki tarafı una bulanır.
Undan sonra rendelenmiş kaşar peynirine her iki tarafı bastırılarak bulanır.
Yumurtalar çukur bir tabağa kırılır.
Çatal ile çalkalandıktan sonra un ve kaşar peynirine bulanmış parçalar yumurtaya batırılıp tavada kızdırılmış yağda önce bir tarafı, sonra çevirerek diğer tarafı kızartılır.
Yanında bol sebze ile servis yapılır.
Not: Tavuk pirzolası piliç etinden de olur. Kışın yanında sebze olarak haşlanmış karnabahar veya patates konur, galeta tozu yoksa kurutulmuş ekmek, badem veya et makinesinden çekilerek elde edilir.
ML® Fesencun için tıklayın
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
Fazilet
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16427
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
3,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk ya da tavuk parçaları
2 çorba kaşığı margarin
Yarım limon suyu
2 patates
2 havuç
Yarım su bardağı bezelye konservesi
Kızartma için sıvıyağ
Tuz
Sos için:
Bir su bardağı yağsız tavuk suyu
Bir çorba kaşığı un
Bütün tavuğu yada parçaları yıkayıp kurulayın. Tencerede 1.5 çorba kaşığı margarini eritin. Tavuğun üzerine limon sürüp tencereye yerleştirin. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra orta hararetli ateşte pembe renk alana kadar kızartın.
Eğer kullandığınız tavuk bütünse 5 veya 6 parçaya bölün. Parçaları da büyüklüklerine göre bütün olarak veya ikiye keserek servis tabağının ortasına yerleştirin. Mümkün olduğunca bütün tavuk görüntüsünü sağlayın.
Yağsız tavuk suyunu tencerede kaynatın. Unu biraz suyla ezip kaynayan tavuk suyuna ekleyin ve karıştırarak
1-2 taşım daha kaynatın. Un çorbası kıvamında bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine gezdirerek dökün. Etrafını kızartılmış patates, sote edilmiş havuç ve bezelye ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
ML® Nohutlu Salma için tıklayın
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23526
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
3,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük tavuk
yarım kilo patlıcan
250 gr. fasulye
2 tane kabak
Tuz
Su
2 tane soğan
3 tane domates
3 tane dolmalık biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Soğanlar ince doğranır, tencereye ayıklanmış fasulye, soğan, yağ sote eder gibi biraz pişirilir. Pasta tenceresine veya bir kalıba kavrulmuş olduğumuz fasulyeler yayılır. Doğrayıp tuzlu suya attığımız patlıcanlar sıkılarak fasulyenin üzerine konur daha sonra doğranmış dolma biberi ilave edilir. Her sebzenin arasına tuz serpilir, en üste tavuk küçük parçalara ayrılarak yerleştirilip dilimlenmiş domates ilave edilir. Üstüne çıkıncaya kadar su ilave edip kızgın fırına verilir.
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69092
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
3,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
1 soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakümış)
1 defne yaprağı
6 tane-karabiber
2 havuç (kazınıp, her biri ortadan 2'ye kesilmiş)
1 küçük kereviz (kabuğu soyulup, kuşbaşı doğranmış)
1 diş sarımsak
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 kahve kaşığı karabiber
Tavuk, soğan, defne yaprağı, tane-karabiber, havuç, kereviz, sarımsak ve tuzu tencereye koyunuz. Tavuğun üstünü örtecek kadar su ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtunuz. Su kaynayınca ateşi kısıp 1-1+1/2 saat, tavuk yumuşayana kadar pişiriniz.
Tavuğu ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, tabağı alüminyum kağıtla örterek sıcak kalmasını sağlayınız. Tenceredeki suyu süzüp (süzgeçte kalan sebzeleri atınız), yeniden tencereye koyarak orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
Küçük bir tencerede, tereyağı çok ağır ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp tahta bir kaşıkla karıştırarak unu ekleyiniz. Kaynattığınız tavuk suyundan 1+1/2 su bardağını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz. Tencereyi çok ağır ateşe oturtup 10 dakika, karışım koyu ve pürtüksüz oluncaya kadar pişiriniz. Kremayı sosa katıp, sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız.
Yumurta sarısını küçük bir kaseye koyup, bir çatalla hafifçe çırpınız. Büyük tenceredeki sıcak sostan 3-4 çorba kaşığı (birer kaşık birer kaşık) ekleyip, sürekli çırparak karıştırınız. Karışımı hızla karıştırarak büyük tenceredeki sosa katınız. Limon suyu, pul kırmızıbiber ve karabiberi ekleyiniz. (Sosu tadıp gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyiniz.) Tavuğun üstünden alüminyum kağıdı alıp, üstüne sostan biraz dökünüz. Kalan sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp, tavukla birlikte servis ediniz.
ML® Soslu Kanat için tıklayın
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71033
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011
3,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bütün tavuk
5 Adet yumurta
3 adet havuç
3 Çorba kaşığı krema
3 Çorba kaşığı galeta unu
Tavuğun şeklini bozmadan kemiklerini ayıklayın ve açın. Bir kabın içinde yumurtaları çırpın. İçine küp doğranmış sebzeleri, kremayı ve galeta ununu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı tavuğun içine doldurup, açılmaması için iple bağlayın. Üzerine yumurta sürüp fırında pişirin. Dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.
ML® Tavuklu Turta (görsel)
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
akile
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90994
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013
2,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
Garnitürü için:
250 gr. mantar
3 adet patates
2'şer adet domates, sivri biber, kabak, kırmızı biber
1 adet soğan
Tavuğu; tuz ve karabiberle ovun. Her tarafına gelecek şekilde mayonez sürdükten sonra 180 derece fırında pişirin. Patates ve kabağı doğrayıp kızgın yağda kızartın. Domates ve biberleri de doğrayıp fırında kızartın. Soğan, mantar ve kırmızı biberi sıvı yağda soteleyin. Tavuğu, garnitürle birlikte servis yapın.
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
bambu
Aşçı
Kayıt: 21.01.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc96011
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2014
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
100 gram mantar
3 patates
2 domates
3 sivri biber
2 kabak
2 kırmızıbiber
1 soğan
Bütün tavuğu yıkayıp süzdürün. İçini temizleyip tuz ve karabiber ile harmanlayın. Tavuğun kanat ve ayak kısımlarını çöp şişle birbirine tutturun. Mayonezi her tarafına sürün. Tavuğu fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Garnitürü için patates, kabak doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Domates ve biberleri doğrayıp fırında kızartın. Soğan, mantar ve kırmızıbiberi doğrayıp sıvı yağda sote edin. Servis tabağına kızarmış kabak ve patatesleri koyun. Ortasına pişen tavuğu ve fırında kızarmış sebzeleri yerleştirin. Sote edilmiş mantar ve kırmızıbiberleri kenarlarına koyup servis edin.
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
konukperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc98217
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
500 gr patates
250 gr havuç
12 kutu bezelye
1 kaşık margarin
1 kaşık un
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tavuğu temizleyin, kanatlarını ve butlarını bağlayın. Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup tavuğu da üzerine koyun orta hararetleri ateşte tavuğu pembe renkte kızartın. Pişince tavuğu sırtı yere gelecek şekilde bir yere koyun. Butlarını kanatlarını göğüs etini keserek çıkartın bir servis tabağına koyun. Tavuğun etrafına patates havuç bezelye sotelerini yaparak koyun. Üstüne de salçalı sos yaparak servis edebilirsiniz
|
Sebzeli Bütün Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170839
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2023
184 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 5 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Bütün Tavuk 1 Adet
Baldo Pirinç 3 Çorba Kaşığı
Havuç 4 Adet
Patates 3 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 2 Adet
Domates Salcası 2 Çorba Kaşığı
Havuç, patates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Derin bir kabın içerisinde sebzeler, pirinç ve tuzu karıştırın.Bütün tavuğun içini iyice temizleyin.Hazırladığınız harçla tavuğun içini doldurun.
Sosunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri (5 çorba kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, damak tadınıza göre tuz) karıştırıp tavuğa sürün.
Tavuğu COOK Fırın Torbası'na koyup ağzını bağlayın.Torbanın üstüne kürdan yardımı ile 4-5 küçük delik açın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Bir tabağa alarak servis yapınız.
|
|