Kısa URL: https://ml.md/lc82190
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
1,568 defa indirildi / yazdırıldı
Veda Kaya
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Adet Küçük Patlıcan
2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
100 Gr. Tereyağı
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Soğanları ince ince, patlıcanları küp küp, biberleri de halka halka doğrayalım. Domatesleri de küçük küçük yemeklik doğradıktan sonra bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyalım. İnce ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar yağda kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra sebzeleri ekleyelim ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra bulguru ilave edelim ve baharatları ekleyelim. Bu şekilde de 5 dakika kavuralım ve üzerine bulgurun üzerine çıkacak kadar su ekleyelim. Suyunu çektiğinde alt üst ederek karıştıralım. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc89339
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
1,621 defa indirildi / yazdırıldı
Özlem Osoy
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Adet Soğan
1 Adet Kabak
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Pulbiber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Küp küp doğradığımız soğan, kabak, patlıcan ve patateslere rendelenmiş havuç ve sarımsak ekleyip zeytinyağında renkleri dönene kadar kavuralım. Salça ve baharatımızı ekleyip birkaç dakika daha kavuralım. Rendelenmiş domates, bulgur ve üzerini örtecek kadar suyumuzu da ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.