| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Börek (Milföy) | 
 
  | 
Ebru San 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36452 
Gönderme Tarihi: 15.May.2009 
1,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
32 adet
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet küçük soğan
 
1 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
 
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
 
1 tatlı kaşığı toz kimyon
 
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1/4 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
300 gram patates 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
 
2 çorba kaşığı kıyılmış taze kişniş
 
Tuz
 
4 yaprak milföy hamuru
 
Sıvı yağ
 
Yoğurt sosu için:
 
Yarım salatalık
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane veya kuru nane
 
 
Sıvı yağı bir tavada kızdırın. İçine ince doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş zencefili koyun. Kısık ateşte 5 dakika veya soğanlar yumuşayana dek pişirin. Baharatları da ekleyin. Birlikte bir dakika pişirin. Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Suyu ilave edin. Kapağını kapatın. 5-10 dakika veya patatesler yumuşayana dek arasıra karıştırarak pişirin. Çıkarıp, süzün. Tavayı ocaktan alın. İçine kişniş, bezelye ve tuz koyun. Soğutun. Hamurdan 16x20 cm'lik yuvarlaklar kesin. Yarım daireleri katlayarak koni haline getirin. Her koninin içine 2 tatlı kaşığı kadar iç doldurun. Kenarlarım bastırarak kapatın. Sıvı yağı orta boy bir tencerede kızdırın. Altın sarısı renk alana dek 2-3 dakika kızartın. Mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, fazla yağlarını alın. Sıcak sıcak yoğurtlu sosla birlikte servis yapın.
 
 
Yoğurtlu sos için: Salatalığı soyun. Ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. Etli kısmını küçük küçük kesin. Yoğurt ve naneyle karıştırın.
 
 
Not: Böreklerin harcını 1 gün önceden hazırlayabilir, ikramdan hemen önce hamurun içine doldurup kızartabilirsiniz.
  
 | 
 
Milföyden Sebzeli Börek | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158286 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
12 adet milföy hamuru
 
1 adet orta boy havuç
 
1 adet küçük boy kereviz ve sapı
 
1 adet kabak
 
1 su bardağı lor peyniri
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Rendelenmiş havuç, kereviz ve kıyılmış sapını derin bir kaba alın. Kabağı ayrı bir kapta rendeleyin ve suyunu sıkıp, diğer sebzelere ekleyin. Lor peyniri, yumurta, un, sıvı yağ, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. 20x20 cm ebadındaki bir fırın kabının içine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin. Kalan milföyleri kabın kenar kısımlarına dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sebzeli harcı içine boşaltın ve kenardan taşan kısımları üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Börek (Milföy) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |