| 
 
 
 | 
Sebzeli Börek (baklava yufkası) | 
  | 
semagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141271 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019 
829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kabak
 
2 havuç
 
4-5 dal soya filizi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
8 hazır baklava yufkası
 
100 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı süt
 
 
Jülyen doğradığınız kabak ve havuçları iri doğradığınız soya filiziyle beraber zeytinyağında soteleyin Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
 
Baklava yufkalarını tek kat olacak şekilde tezgaha açın. Bir köşesine sebzeli harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok az kızartıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkasında Sebzeli Börek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155213 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2021 
584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2-3 dal pırasa
 
2-3 dal taze soğan
 
1-2 adet yeşil biber
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet yumurta
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
8 adet baklava yufkası
 
80-100 gram rende taze kaşar ya da mozzarella 
 
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı (yufka aralarına sürmek için)
 
 
Pırasa, taze soğan ve biberi ince ince doğrayın.
 
Kabak, havuç, kaşar peynirini rendeleyin.
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada önden pırasa ve biberi soteleyin.
 
4-5 dakika yumuşattıktan sonra kalan sebzeleri, 1 diş ezilmiş sarımsağı ve ağız tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Tüm sebzeleri 5 dakika kadar daha orta ateşte soteleyip hafif yumuşadıklarında ateşten alın.
 
Sebze karışımınız oda sıcaklığında ılınırken, baklava yufkalarını arasına eritilmiş tereyağı sürüp iki yufka üst üste gelecek şekilde birbirine yapıştırın.
 
Toplamda ikişer kattan 4 adet yufkanız olmuş olacak.
 
Arasını yağladığınız yufkalarınızı dikey 4 eşit şerit olacak şekilde kesin. Bu adım sonrasında 16 adet şerit yufkanız olacak.
 
Ilınan sebze karışımınıza 1 yumurta ve rende kaşar peynirini ekleyip homojen karıştırın.
 
Şerit yufkalarınıza sebzeli harcı eşit dağıtarak, muska şeklinde ucundan üçgen katlamaya başlayarak şekil verin.
 
Böreklerinizi bir fırın tepsisine sürüp üzerine fırçayla tereyağı gezdirin, isteyenler susam çörekotu da ekleyebilir.
 
180 derece önden ısıtılmış fırında fansız ayarda 18-20 dakika, üzerleri altın rengini alıncaya dek pişirin.
 
Servis için yanına 1 tutam kıyılmış dereotu, 1 diş sarımsak, 2 dolu yemek kaşığı hafif sulandırılmış süzme yoğurt ve 3-4 damla limon suyu karıştırıp sos yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkalı Sebzeli Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158192 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2021 
779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1/2 paket baklava yufkası
 
İçi için:
 
1'er adet patates, patlıcan ve kabak
 
2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
 
4-5 dal taze soğan
 
6-7 dal maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
Çörekotu
 
 
Sebzeleri küçük küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp tüm sebzeleri kavurun. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp soğuduktan sonra üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Baklava yufkalarını 5-6 adetlik gruplar olacak şekilde üst üste koyun. Daha sonra 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısmına iç malzemeden 1-2 çorba kaşığı koyup muska şeklinde sarın. Yufkaların uçlarını suyla yapıştırarak kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |