| 
 
 
 | 
Sebzeli Biftek | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4995 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
12 Büyük Patates
 
900 gr Dana Fileto
 
500 gr Havuç
 
6 Dilim Pastırma
 
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
 
2 Yumurta Sarısı
 
2 Çorba Kaşığı Süt Kreması
 
2 Çorba Kaşığı Nişasta
 
2 Kahve Fincanı Margarin
 
Tuz, Karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Patatesleri yıkayıp soyun. 2mm aralıklarla dilimleyin. Patates bir yelpaze görünümünü almalı. Her dana fileto parçasının etrafına bir dilim pastırma sarın. Yağı kızdırıp filetoları kızartın.
 
Havuçları temizleyip haşlayın. Püre haline getirin. Yumurta sansı, süt kreması, nişasta ve galeta ununu katıştırın.
 
1 kahve fıncanı margarini bir tavada eritin. Eritilmiş margarini patateslerin üzerine sürün. Patatesleri bir tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında 70 dakika pişiririn.
 
Bir fırın tepsisin yarısını yağlayın. Havuç püresini bir sikma torbasının içine doldurup tepsinin yarısına sıkın. Filetoların üzerine kalan nargarini sürüp diğer yarısına yerleştirin. Fırına verip 12 dak. pişirdikten sonra sebzeli bifteği servis tabaklarına alın.
  
 | 
Sebzeli Biftek | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64097 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
6 parça biftek
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet orta boy kırmızı soğan
 
6-7 adet arpacık soğan
 
4-5 adet sivri biber
 
1 adet patlıcan
 
1 adet orta boy domates
 
1 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı köri
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
İnce kıyılmış kırmızı soğan, arpacık soğan ve sivri biberi yağda kavurun. Etleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Patlıcanı ve domatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Un, toz şeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip 2 dakika daha soteleyin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Biftek | 
  | 
yeşil pasaport 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70227 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011 
2,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim biftek
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2'şer adet havuç kabak soğan
 
1 er çay kaşığı tuz karabiber
 
100 gr soya filizi
 
4 adet mantar
 
2 çorba kaşığı kimyon
 
4 adet mantar
 
2 çorba kaşığı kimyon
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı (terbiyesi için)
 
4 dilim kaşar peyniri (üzeri için)
 
 
Etleri bir gün önceden zeytinyağı karabiber ve tuzla marine edip bekletim. Et dilimlerini iki parça streç film arasına koyup et dövücü ile döverek inceltin. Sebzelerin hepsini ince kibrit çöpü şeklinde Gülyen) doğrayın. Mantarları dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sebzeleri ilave edin ve kavurun. Tuz ve baharat ilave edin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp biftek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Etleri rulo yaparak sarın ve açılmaması için bir kürdanla tutturun. Sardığınız et rulolarını yanmaz yapışmaz bir tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartın. Et sarmaları fırın kabına dizip üzerine birer ince dilim kaşar peyniri koyup peynir eriyene kadar fırınlayın. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |