| 
 
| 
 
 
 | 
 
SEBZELİ BALIK | 
 
  | 
umrank 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc908 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006 
2,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
- 2 adet palamut,
 
- 1 adet kabak,
 
- 3 adet domates,
 
- 2 adet soğan,
 
- 1 adet havuç,
 
- 1 adet patates,
 
- 2 adet çarliston biber,
 
- ½ demet maydanoz,
 
- 1 adet kırmızı biber,
 
- ½ demet yeşil soğan,
 
- 2 adet limon,
 
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
 
- 2 yemek kaşığı un,
 
- 1 yemek kaşığı tuzot. 
 
 
Yapılışı:
 
Palamut dilimlerini tuzotlayıp fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Kabak, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları karıştırıp üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limon ve kırmızı biberleri dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
  
 | 
 
Sebzeli Balik | 
 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3489 
Gönderme Tarihi: 06.May.2006 
2,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 kg levrek baligi
 
2 kg kirlangiç baligi
 
1.5 su bardagi balik suyu
 
2 adet kereviz yapragi
 
1 demet maydanoz
 
2 su bardagi su
 
2 avuç kapari
 
1 çorba kasigi un
 
5 dilim ekmek
 
1 çorba kasigi salça
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir tencereye su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz,
 
karabiber ile temizlenyip, yikadiginiz baliklari koyun, kuvvetli ateste
 
pisirin. Balik pistikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayirin, bir kaba düzgün bir sekilde yerlestirin.  Baligin içinde pistigi suyu birbuçuk bardak
 
kalana dek kaynatip, ince bir süzgeçten geçirin. Margarin, un ve baligin
 
suyu ile bir besamel sos yapin, içine (varsa Ingiliz salçasi ve) kaparileri
 
katin ve baliklarin üzerine dökün. Sicak firinda onbes dakika pisirdikten
 
sonra, kabuklarini çikartip,yarim parmak kalinliginda kesip,firinda
 
kizarttiginiz francala dilimleri ile servis yapin.
  
 | 
 
Sebzeli Balık | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9308 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
2,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 bardak sıvı yağ 
 
10 sap maydanoz 
 
1 soğan 
 
2 havuç 
 
2 patates
 
4 dil balığı
 
4 çorba kaşığı bezelye 
 
Tuz, karabiber 
 
2 kişilik
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Genişçe bir tencerede 4 yemek kaşığı yağı kızdırın. Havuç ve soğanı yağda pişirin. Patatesleri başka bir kapta kızartın. Ayıklanmış dil balığının her iki yüzünü de kızartın. Sonra balıkların üzerine tüm malzemeyi koyup harlı ateşte 15 dakika kadar pişirin.
  
 | 
 
Sebzeli Balık | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57902 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
2,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu
 
1 Adet Ufak Soğan
 
2 Sap Pırasa
 
Yarım Limon (Dilimlenmiş)
 
2 Adet Defne Yaprağı
 
Sosu İçin
 
3 Çorba Kaşığı Margarin
 
1 Adet Küçük Kereviz (Doğranmış)
 
1 Adet Büyük Havuç (Küp Doğranmış)
 
6 Tatlı Kaşığı Un
 
1.5 Su Bardağı Süt
 
125 gr. Gravyer Peyniri (Rendelenmiş)
 
1 Bardak Dolusu Bezelye
 
Üzerine:
 
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
 
1/2 Bardak Kavrulmuş Badem
 
2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş)
 
1/2 Tatlı Kaşığı karabiber
 
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
 
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım. Balık filetolarının deri ve kılçıkları varsa ayıklayalım. Balığı küçük küpler halinde keselim. Bir balığı yerleştirelim. Üzerini örtecek biçimde soğuk su ilave edelim. Doğranmış soğanı, pırasayı defne yaprağını limonu ekleyelim. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirelim. Kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirelim. Balıkları süzerek tencereden alıp, hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım.
 
Sosu İçin: Margarini bir tencerede eritelim. Havuç ve kerevizi ekleyip bir dakika kadar pişirdikten sonra unu ilave edelim. Kısık ateşte, un altın rengi alana kadar çevirmeye devam edelim. Sütü tencereye yavaş yavaş boşaltalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte üç dakika pişirelim. Kaynamaya başlayınca bir dakika kadar ateşte tutup, sonra indirelim. Sosu oda ısısına gelinceye dek soğutalım. Peynir ve bezelyeleri ekleyip, sosu balıkların üzerine dökerek hafifçe karıştıralım.
 
Üzerine: Ekmek kırıntıları, dövülmüş badem, limon kabuğu ve karabiberi karıştıralım. Yemeğin üzerine dökelim. Tereyağı dilimlerini de üstüne yerleştirip, 20 dakika kadar daha kaynatalım. Dereotuyla süsleyip servis yapalım
  
 | 
 
Sebzeli Balık | 
 
  | 
sarımsak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99094 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2014 
1,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram balık fileto
 
1 adet patates
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 kırmızı dolmalık biber
 
1 limon
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber, kırmızı pul biber
 
 
 
Öncellikle sebzeleri istediğiniz şekillerde doğrayın ve üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Balıkları tereyağında tavada iki yüzünü 5 dakika pişirin, sebzelerin içine alıp birlikte 5 dakika kadar daha pişirip servis tabağına alın. Üzerine istenirse bol dereotu da serpilebilir. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SEBZELİ BALIK Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |