|
Sebze Ezme Çorbası |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc4875
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
2,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı
200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç
150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates
2 adet ince doğranmış kuru soğan
200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates
2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber
4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
150 gr tereyağı veya margarin
Yeteri kadar tuz
6 bardak su
Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis yapın.
ML® Pastörel Çorba için tıklayın
|
SEBZE EZME ÇORBASI |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7536
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kereviz, havuç, pırasa (Hepsinin tutarı 300 gr.)
1 çorba kaşığı un
1 adet patates ve soğan
1 çorba kaşığı sade yağ
3 su bardağı et suyu
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
Yeteri kadar tuz.
Bir kap içinde bir kaşık yağ, bir kıyılmış soğan, un kavrulur. Üzerine üç bardak et suyu konur. Sebzeler temizlenmiş, ince kesilmiş olarak hazırladığımız et suyuna katılır. Pişinceye kadar kaynatılır. Üç çorba kaşığı süt ve yumurtanın sarısı karıştırılarak çorbaya ilâve edilir. Süzgeçten geçirilir. Arzu edilirse üzerine yağda ya da fırında kızarmış zar gibi küçük ekmek konur.
|
Ezme Sebze Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10380
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
800 gr Adapazarı patatesi,
90 gr margarin veya sadeyağ,
yarım lt süt,
1 lt et suyu (tavuk suyu da olabilir),
2 yumurta,
3 sap pırasa,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 dilim forma ekmeği.
Yapılışı:
Pırasa, kökleri ve yeşil kısımları kesilip ayıklandıktan sonra bol suda iyice yıkanır. Sonra iri delikli süzgece konup suyu süzülür. Suyu süzülür, pırasalar doğranır ve 30 gr margarinle birlikte tencereye konur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak pırasa kavrulur; buna, soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış patatesler katılır. Tahta kaşıkla karıştırarak, sıcak süt ve et suyu ilave edilir, tuz ve karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Sebzeler iyice dağılıncaya kadar hafif ateşte kaynatılır. Pişince süzgeçten geçirilir. Sonra 40 gr yağ ve yumurtaların sanları çırpılır ve tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılan çorbaya birden boşaltılır. Bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra çorba tenceresi, içinde kaynar su bulunan ateşteki daha büyük bir tencerenin içine oturtulur (benmari usulü) ve bu durumda servis vaktine kadar bırakılır. Kalan yağda küçük parçalara bölünmüş ekmek kızartılır. Ekmekler kızarınca kevgirle çıkarılır. Servis sırasında çorbayı kaselere boşalttıktan sonra, bu kızarmış ekmeklerden de birkaç parça konur ve böylece servis yapılır. Bu çorbaya isteğe göre, ince ince doğranmış maydanoz da serpilebilir.
|
EZME SEBZE ÇORBASI |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20157
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 adet küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber
Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.
|
Ezme Sebze Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26903
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 adet patates
2 adet pırasa
2-3 adet havuç
2-3 yaprak lahana
1 küçük baş kereviz
2 kaşık yağ
1 kaşık un
1 lt. et suyu veya su
1 baş soğan
Arzu edilirse domates suyu veya püresi
Tuz
Yapılışı:
Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayınız. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayınız. Bir tencereye yağı ve kıyılmış soğanı koyunuz, orta hararetli ateşte hafifçe kavurunuz. Soğanlar hafif ölünce bir kaşık unu koyup bir iki defa karıştırınız. Patatesler hariç kıyılmış sebzeleri ilave ediniz ve hafifçe öldürünüz. Et suyunu veya suyu ilave edip sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Sebzeler biraz yumuşayınca aynı büyüklükte doğranmış patatesi ilave ediniz, (patates çabuk piştiği için ayrı konur) ezilecek yumuşaklığa gelince süzgece boşaltınız. Ezerek başka tencereye geçiriniz. Tekrar ateşe koyup kaynatınız. Sütlü veya limonlu terbiye yapınız. Kaseye boşaltınız, istediğiniz bir garnitürle sofraya alınız.
|
SEBZE EZMESİ ÇORBASI |
|
herkül
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47262
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2010
2,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet iri soğan
2 çorba kaşığı dolusu yağ
2 adet iri patates
1 adet havuç
1 orta boy kabak
1 küçük kereviz
15 adet ayşe veya çalı fasulyesi
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 litre et suyu
Soğanı soyup, piyaz biçimi doğrayınız. öbür sebzeleri de yıkayıp temizledikten sonra, arzu ettiğiniz gibi ince ince doğrayınız. Bir tencereye yağı koyup kızardıktan sonra soğanı ve öbür sebzeleri ilâve ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Sonra ununu ilâve edip iyice karıştırdı -tan sonra tuzunu ve suyunu da ilâve ederek 1 saat pişiriniz. Sonra püre makinesinden geçirip üzerine kızarmış ekmekle servis yapınız.
|
SEBZE EZME ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80077
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 adet iri soğan
15 adet ayşe (veya çalı fasulye)
2 adet iri patates
2 çorba kaşığı dolusu yağ
1 adet iri havuç
2 çorba kaşığı un
1 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük kereviz
12 su bardağı et suyu (2,5 litre)
1) Soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Diğer sebzeleri de yıkayıp temizledikten sonra, arzu ettiğiniz gibi ince doğrayınız.
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırdıktan sonra, soğanı ve diğer sebzeleri ilâve ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurunuz.
3) Sonra ununu ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ilâve edip 1 saat pişiriniz.
4) Sonra püre makinesinden geçirip kızarmış ekmekle servis yapınız.
Not: Bu sebzeler soğan hariç doğrandıktan sonra net 500 gram olmalıdır. Sebze çorbasını mevsimde patlıcan hariç hangi sebzeyi bulursanız onunla yaparsınız.
|
Ezme Sebze Çorbası |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120811
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasa
2 adet patates
1 kg karışık çeşitli taze sebzeler
9 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pırasayı incecik kıyın. Patatesleri soyup gelişi güzel doğrayın. Diğer sebzeleri de yıkayıp gelişi güzel doğrayın. Tencerede, tereyağıyla pırasalar 2 dakika kavrularak öldürülür. Üzerine su koyup kaynatın. İçine patates ve diğer sebzeleri ekleyip, kapağı kapalı olarak, 30 dakika civarında yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Mikserle çorbayı iyice ezin ve süzgeçten geçirin. Servis edin.
|
Ezme Sebze Çorbası |
|
dumanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2017
Mesajlar: 37 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc125872
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2017
1,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
1 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı un
Mevsim sebzelerinden birkaçı (Kabak, domatas, ıspanak, pazı, fasulye vs.)
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Orta boy patates
1 Küçük havuç
Yağ ile unu tencereye koyup hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz.
8 su bardağı su katıp kaynatınız.
Pirinç ve mercimeği ilave ediniz.
Sebzeleri irice doğrayınız.
Yarı pişmiş pirinçe sebzeleri ve tuzu katınız.
Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tel süzgeçten başka bir kaba geçirip tekrar tenceresine alınız.
Yemekten 10 dakika önce yumurta sarısını sütle karıştırınız.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp, çorbaya karıştırarak ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltınız.
|
|