Kısa URL: https://ml.md/lc148778
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020
947 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
500 gr un
15 gr yaş maya
500 ml su
1 çay kaşığı tuz
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin.
Pişen hamurları üst üste dizin.
Arzu ederseniz tereyağı sürüp, tulum peyniri ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145000
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
400 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
Kırmızı toz biber
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı yaş maya
Tuz
1 su bardağı ılık su
Unu yoğurma kabına alın.
Ortasını havuz gibi açıp tuz ve mayayı ilave edin.
Bir yandan karıştırıp bir yandan ılık suyu ekleyin.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bu esnada soğan ve biberleri ince ince kıyıp yağda kavurmaya başlayın.
Ardından kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Domatesleri rendeleyip tencereye ilave edin ve eriyene kadar tüm malzemeyi pişirin.
Kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları da ekleyip hepsini iki dakika daha pişirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Tavayı iyice ısıtıp hamurların iki tarafını da güzelce pişirin.
Hamurlardan birini genişçe bir tabağa alın. Üzerine kıymalı harçtan yayın.
Aynı işlemi 5 kat hamur olacak şekilde sürdürün.
Tüm malzemeyi bu şekilde tabaklara bölüştürün.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.
Kırmızı biberi tereyağında yakın.
Kıymalı hamurların üzerine önce yoğurdu sonra da kırmızı biberli yağı gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc117176
Gönderme Tarihi: 28.May.2016
1,273 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
Yarım kilo un
1 çay bardağı süt veya yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Maya
Su
Üzeri için;
500 gr kıyma
2 adet kıyılmış soğan
Cırgalan kırmızı toz biber
Maydanoz
Yağ
Tuz
Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki su ile orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler 1 mm. kalınlığında 20-25 cm. (lahmacun ebatı gibi) çapında açılır ve sac (tavada da pişirilebilir) üzerinde pişirilir. Üzeri için bir tencerede yağ ile soğan kavrulur. Daha sonra kıyması kırmızı toz biberi tuzu eklenip biraz daha kavrulur. Daha sonra yeterli miktarda suyu eklenerek en az 15 dk. kadar kaynatılır. Kalın yufkalara hazırlanan harç tek tek kaşıkla sürülerek üst üste konur ve dörde kesilerek sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir.