| 
 
| 
 
 
 | 
 
SAVYER PANDİSPANYASI | 
 
  | 
küresel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51531 
Gönderme Tarihi: 12.May.2010 
2,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME:
 
10 yumurta
 
10 çorba kaşığı pudra şekeri
 
9 çorba kaşığı un
 
yarım paket vanilya
 
1 limonun rendelenmiş kabukları
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Yumurtaların sarıları, porselen bir kaba dökülür. Üzerine pudra şekeri ilave edilir. Sonra; "beyaz köpük" haline gelinceye kadar çırpılır.
 
Bakır tencereye ayrılan yumurta aklarının üzerine bir fiske tuz atılır. Sonra "kar" haline gelinceye kadar çırpılır.
 
Un, bir kaba elenir. Üzerine vanilya ve rendelenmiş limon kabukları konur.
 
Bunun üzerine yumurta sarısı-şeker karışımı dökülür. Bir-iki kere karıştırılır.
 
önceden ısıtılmış, hafif hararetteki fırında 45 dakika pişirilir.
 
Hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
  
 | 
 
SAVAYER PANDİSPANYASI | 
 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66041 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011 
2,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10 adet yumurta
 
300 gr. un (9 çorba kaşığı)
 
250 gr. pudraşekeri (10 çorba kaşığı)
 
Limon kabuğu rendesi
 
Yarım paket vanilya
 
 
Yumurtaların sarısıyla aklarını çok dikkatli olarak ayırıp, sarılarını porselen bir kaba, aklarını da bakır bir tencereye koyunuz.
 
Sarıların içerisine pudraşekeri koyup, küçük bir telle çarparak beyaz köpük veya krem haline getiriniz.
 
Akların içerisine de bir fiske tuz atıp, kar haline getiriniz.
 
Unu bir kaba eleyip, içine vanilya ve limon kabuğu rendesini katınız.
 
Unu sarılara ilâve edip 1-2 defa karıştırarak yediriniz.
 
Sonra bu karışıma kar halindeki yumurta aklarını da katıp, süratle 1-2 defa karıştırınız. (Fazla karıştırmayınız, aklar sulanır, pandispanya güzel olmaz.)
 
Hazırlanan hamuru yağlanmış ve altına kâğıt konmuş kalıbın yarısına kadar doldurunuz.
 
Önceden ısıtılmış fırında ve hafif ısıda 30-40 dakika pişiriniz.
 
Kontrolünü yaptıktan sonra, fırından alınız.
 
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp, istediğiniz pastalarda kullanınız.
 
 
Not: Bu pandispanyayı renkli yapmak istediğiniz zamanlarda, una 50 gr. kakao karıştırırsanız, o zaman pastanın hamuru çikolata renginde olur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SAVYER PANDİSPANYASI Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |