| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sauce Provencale | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97221 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2014 
1,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 yemek kaşığı soğan (brunoise doğranmış)
 
1/4 yemek kaşığı domates salçası
 
4 büyük boy domates (concasse hazırlanmış)veya püre halinde
 
1 diş (dövülmüş )Sarımsak
 
¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
150 ml (3/4 su bardağı) sirke
 
250 ml (1 su bardağı) et suyu
 
1/4 yemek kaşığı maydonoz ince kıyılmış
 
1.5 yemek kaşığı mantar (istenirse ince doğranmış sote yapılmış)
 
2 adet siyah zeytin (istenirse ince doğranmış)
 
 
1-Tencereye veya tavaya yağ konur, soğanlar hafif pembeleştirilir,
 
2-Domates salçası eklenir hafif kavrulur, domates ilave edilir,
 
3-Sirkenin üçte biri konulur sarımsak eklenir,
 
4-Karabiber ve tuz eklenir, 2-3 dakika yüksek ısıda karıştırılarak kaynatılır,
 
5-Şarabın geri kalan kısmı ve et suyu eklenir, karıştırılır 15 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır,
 
6-Maydonoz, istenirse mantar ve zeytin eklenip tekrar karıştırılır ve hemen kullanılır.
 
 
Not: Balıklar, yumurtalar ve küçük et parçaları ve süt dana için kullanılır.
  
 | 
 
Sauce Provencale | 
 
  | 
sektör 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52773 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010 
2,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çiğ yumurta sarısıyla 1 kaşık etsuyu, ezilmiş 2-3 diş sarımsak, dövülmüş hintbiberi ve 2 limonun suyunu bir kâsede karıştırıp kuşhaneye koyunuz. Benmaride biraz koyulandırdıktan sonra alıp ağır ağır çevirip zeytinyağı akıtınız. Sonra kıyılmış maydanoz ilâve edip kullanınız.
 
 
Not: Izgara ve tava edilen balıklar, bazı etler ve köftelerde ve haşlama balıklarda kullanılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sauce Provencale Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |