Kısa URL: https://ml.md/lc8378
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,618 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram taze asma yaprağı
500 gram kuşbaşı et
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
Yarım su bardağı haşlanmış
yeşil mercimek
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
Tuz
karabiber
pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Taze asma yaprağının saplarını koparıp, incecik kıyın. Kuşbaşı eti zeytinyağında 2 adet ince kıyılmış soğanla birlikte soteleyin. Daha sonra içine taze asma yaprağını ilave edin. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği ve pilavlık bulguru ilave edin. Suyu eksikse sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi kattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. (Bu arada yemek hafif sulu bir kıvamda olsun). Diğer tarafta 1 adet ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve yemeğin içine katın. Tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc118030
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
1,885 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy domates
3 orta boy kalem biber
1 büyük kuru soğan
Karabiber
Cırgalan kırmızı toz biber
1 kaşık domates salçası
Tuz
Pilav tenceresine (geniş tencere) sıvı yağ koyularak iri doğranmış soğan ve biber sotelenir. Kabuğu soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranarak kavurma işlemine devam edilir. Biraz koyulaşınca salça, kırmızı toz biber ve karabiber eklenerek bulgur da ilave edilip bir müddet kavrulur. Üzerine bulgur seviyesinin 1 parmak üzerinde su koyularak, tuz ilave edilir. Dibi tutmaya başlayınca ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc148477
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2020
504 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yarma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
8 bardak su
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Tüm bakliyatları akşamdan suya ıslatın.
Bakliyatları bol suda 30 dakika haşlayın.
Haşlanan bakliyatları süzüp 2 litre kaynayan tuzlu suya ilave ederek 20 dakika daha pişirin.
Yoğurdu 1 su bardağı su ve kaynayan çorba suyu ile karıştırın.
Daha sonra kaynayan çorbanın içerisine karıştırarak ekleyin.
Yoğurtla birlikte 5 dakika daha pişirip altını kapatın.
Tereyağında yakılmış kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.