| 
 
 
 | 
Şaşlık | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5007 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
2,675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr Biftek
 
1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
 
2 Adet Domates
 
2 Adet Sivri Biber
 
Tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin. Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın. İncelmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın.
 
Şişe, 1 adet domates, 1 adet sivri biber ve biftek dizin. Tuz serpin. Bu işlemi bütün malzemeler bitene dek tekrarlayın. Izgarada pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Şaşlık | 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1316 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2006 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo şiş kebablık doğranmış kuzu eti
 
tuz
 
3 soğanın suyu
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
3 sert domates
 
6 sivri biber
 
15 adet arpacık soğanı
 
 
Kuzu etini tuzlayıp bir gece 3 soğanın suyunda ve zeytinyağında dinlendirin. Domatesleri münasip büyüklükte doğrayın, biberleri ikiye üçe bölün, arpacık soğanlarını ayıklayın. Bütün malzemeyi sırasıyla şişe geçirip kömür ateşinde pişirin.
  
 | 
Şaşlık Kebabı | 
  | 
beyaz yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150161 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2020 
1,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram dana ya da kuzu eti (yumuşak yerinden)
 
1 adet kuru soğan
 
200 mililitre krema
 
Zeytinyağı
 
Soya sosu
 
Krema
 
 
Soğanları piyazlık doğrayın.
 
Soğan, krema, soya sosu, zeytinyağı ve kekiği karıştırıp bir sos haline gelin.
 
Eti kuşbaşı doğrayın ve sosun içine yatırın.
 
Mümkün olduğunca uzun süre (24 saate kadar çıkabilir) eti marinasyonda bekletin.
 
Ardından şişlere dizdiğiniz etleri ızgarada ya da mangalda pişirin.
 
Dilerseniz etlerin arasına soğan, biber, domates dilimleri ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |