|
|
Sarma Börek |
 |
taze
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32820
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2009
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı sirke
1 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı susam
Derince bir kapta un, yoğurt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, tuz ve şeker karıştırılır. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak pazı yapılır. Pazılar 10-15 dakika dinlendirilir. Derin bir kâsede süt ve yumurta çırpılır. Dinlendirilen hamur merdane yardımı ile ince yuvarlak şekilde açılır. Hazırlanan süt ve yumurta karışımı üzerine sürüldükten sonra rulo şeklinde yuvarlanarak sarılır. Tüm pazılar bu şekilde hazırlandıktan sonra rulolar bıçak yardımıyla ikiye bölünür. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir.
ML® Sarma Sıkma için tıklayın

|
Sarma Börek |
 |
Valide Sultan
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc35638
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kullanımlık yaş maya
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
4-4.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
200 gram lor peyniri veya çökelek
200 gram margarin
Tuz
Mayayı ılık süt ve 1 çorba kaşığı şeker ilavesi ile eritip kabartalım. Unun ortasını açıp mayalı sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip yoğuralım. Hamuru ılık bir ortamda 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada yumurtanın akını ve sarısını ayıralım. Bir kapta kıyılmış maydanoz, yumurtanın akı ve lor peynirini karıştıralım. Hamur mayalanınca 3'e bölerek 3 parçayı da bıçak sırtı kalınlığında açalım. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yufkaların aralarına sürerek, üst üste koyalım. En üstteki yufkaya da margarin sürerek, hamuru sigara böreği keser gibi, 16 parça olacak şekilde keselim. Elde ettiğimiz üçgen parçaların geniş kısmına maydanozlu harçtan yerleştirip, hamurları rulo yaparak saralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, oda sıcaklığında yarım saat daha bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirelim. Servis yapalım.

|
|
Sarma Börek Tarifleri Börek Tarifleri
|
|