| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Sarma Börek (hazır yufka) | 
 
  | 
Fatma Şener 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2011 
Mesajlar: 28 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63796 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2011 
4,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet yufka
 
2 adet patates
 
2 su bardağı süt
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
100 gram beyaz peynir
 
 
Patatesleri soyup iyice haşlayın. Sütü başka bir tencerede kaynatın, içine haşlanmış ezilmiş patatesleri koyup karıştırın. Rendelenmiş patatese tereyağını da koyup karıştırmaya devam edin. Tuz karabiberi de ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Suluca bir karışım olmalı ki yufkaların üzerine rahatça sürülebilsin. 1 yufkayı tezgâh üzerinde açıp, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürüp 2. yufkayı da üzerine koyun. Karışımımdan tekrar üzerine sürüp son yufkayı da üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkartıp bir parmak kalınlığında dilimleyip  tepsiye dizin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.09.2014
  
 | 
 
Sarma Börek | 
 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65348 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
4,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
3 adet hazır yufka
 
3 adot yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
125 gr. katıyağ
 
3-4 dilim beyazpeynir
 
Yeterince tuz ve maydanoz
 
 
Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, içine erimiş katıyağ, peynir ve ince kıyılmış maydanoz koyup, çırpınız. Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe hazırladığınız içden Koyunuz. İçi yayıp üzerine ikinci yufkayı örtünüz. Üzerine tekrar bir kepçe iç koyup, yayınız. Üzerine üçüncü yufkayı koyup, kalan içi üstüne yayınız. Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak rulo yapar gibi sarmaya başlayınız. Sarma işi bitince, itina ile tepsiye koyup, buzdolabına yerleştiriniz. Sardığınız yufka 3-4 saat buzdolabında bütünleşmesi için beklemelidir. Bütünleşen sarmayı, buzdolabından çıkarıp, keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimlere kesiniz. Her dilimi yağlanmış bir fırın tepsisine yatırarak diziniz. Orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Böreği istediğiniz içle yapabilirsiniz. Yufkanız ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 18.04.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SARMA BÖREK (Hazır Yufkadan) Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |