|
|
Sarma Baklava |
|
nurbanu
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54534
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2010
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
1 kase çekilmiş ceviz içi
Yarım paket margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz, kabartma tozu, unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Yarım saat dinlendirmeye bırakalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeler yapalım ve nişasta yardımıyla küçük küçük açalım.
Daha sonra iki hamur arasına nişasta serpip üst üste 2 hamuru açalım incecik olana kadar ve kenar kısmından başlayıp cevizleri serpelim.Yalnız her tarafa serpmeyin yatay serpin ve yanlardan 2 cm çapında katayıp oklava yardımıyla rulo yapar gibi sarın ve sonra oklavayı yavaşça çekin.
Bıçakla istediğiniz büyüklükte kesip küçük boy tepsiye dizin ve böylelikle her iki yufkada bir ceviz koyup rulo yapıyoruz.
İşlemimiz bittikten sonra margarini eritip baklavaların üzerine döküyoruz.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu sırada şerbeti hazırlıyoruz soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz. Yanlız şerbet çok kaynar olmasın hafif bekletelim yoksa istediğimiz çıtırlıkta olmaz, hamurlaşır.
|
Sarma Baklava |
|
şikemperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23944
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
3,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 kaşık sirke
250 gr ceviz
2 yumurta
5 su bardağı un
Şurubu:
5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Açmak için:
300 gr nişasta
200 gr un
Üzeri için:
500 gr tereyağı
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir.
Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir. (Kare şeklinde açın). Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır. 1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerine kızgın yağ dökülür. Isıtılmış fırına verilir.
Şeker ile su karıştırılarak pişirilir. Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak. Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk.
ML® Padişah Sarması için tıklayın
|
|
Sarma Baklava Tarifleri Şekerpare Tarifleri
|
|