| 
 
 
 | 
Şarlot Pasta | 
  | 
Koç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3182 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
3,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kedi dili (hazır alınacak)
 
1 paket krem şanti
 
süt (krem şanti için)
 
1 su bardağı şekerli süt (kedi dilini ıslatmak için)
 
Toplamı 1/2 kg muz, muz, kivi, şeftali
 
 
Büyük kase borcama kedi dillerini dizin. Şekerli sütle kedi dillerinini uç kısımlarını ıslatın. Sütle karıştırdığınız krem şantiyi sürün ve tekrar süte batırıp ıslattığınız kedi dillerini dizin. Krem şanti sürüp muzları dizin. Borcam dolana kadar bu şekilde dizin ve buzlukta 1 saat bekletin. Çıkarttıktan sonra borcamı ters çevirin üzerine krem şanti ve meyvelerle süsleyin. İçine değişik meyveler koyarak da yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şarlot | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6511 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006 
2,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzemeler 
 
1 Şeftali
 
1 Hazır Kek
 
1 Çay Bardağı Şeftali Suyu
 
200 gr Kedi Dili Bisküvi
 
750 gr Krem Şanti
 
1 Kivi
 
3-4 Kiraz
 
3 Yemek Kaşığı Tozşeker
 
1 Limon Suyu
 
Süsleme İçin:Meyve şekerlemeleri, fıstık 
 
 
Hazırlanma Şekli
 
 
Tozşeker ve limonu kaynatarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlayın. 
 
Hazır kekin etrafına kedi dili bisküvileri hazırladığınız şurup yardımıyla yapıştırarak dizin. 
 
Keki şeftali suyu ile ıslatıp üzerine krem şantinin yarısını sürün. Bir kat bisküvi dizip kalan krem şantiyi üzerine sıkın. 
 
Meyveleri küçük doğrayarak hazırladığınız kekin üstüne serpiştirin. Meyve şekerlemeleri ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Şarlot Pasta | 
  | 
tepegöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136181 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2018 
1,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet minik rulo pasta
 
2,5 su bardağı su
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
1 poşet toz krem şanti
 
1 çay bardağı su
 
2 adet muz
 
 
2,5 su bardağı sütü tencereye bıraktık şimdi üzerine buğday nişastasını, sanayağını unu ve toz şekeri ilave ediyoruz ateşe yerleştirmeden önce, soğuk haldeyken pütür kalmaması için iyi bir şekilde karıştırıyoruz tencereyi ateşe yerleştiriyoruz.
 
Sürekli karıştırarak muhallebiden daha koyu kıvamda bir krema elde ediyoruz koyu kıvamda bir muhallebimiz oldu son olarak vanilyayı ekliyoruz.
 
Vanilya homojen dağılana kadar karıştırıyoruz ve ateşi kapatıyoruz, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayacağız.
 
Krema soğurken biz de pasta yapacağımız derin bir kabı streç filmle kaplayalım tam kavraması gerekiyor.
 
Piyasada, her yerde bulabileceğimiz hazır mini rulo keklerimizi şöyle 1 santim kalınlığında dilimliyoruz.
 
artık rulo pastalarımızı kabın dibinden dizmeye başlayalım bu şekilde sıkı sıkı tuğla örer gibi kek dilimlerini yerleştiriyoruz üzerini kapatmak için 2 dilim pastanın dilimlerini saklıyoruz.
 
1 poşet krem şanti, 75 gram, karıştırma kabına alıyoruz üzerine su ilave ediyoruz 3-4 dakika köpük olana kadar çırpıyoruz artık krem şanti istediğimiz kıvama geldi kremamız soğumakta şimdi muzumuzu soyalım hazırladığımız krem şantiyi muhallebimize ilave ediyoruz az sonra da muzu doğrayıp katacağız.
 
Muzu da ilave edebiliriz
 
Şanti hare hare doku oluştursun istiyoruz bu yüzdende malzemeleri fazla karıştırmıyoruz.
 
Şimdi muzu katıyoruz bol muzlu, lezzetli, çok güzel bir pasta olacak İnşallah gene fazla karıştırmıyoruz sadece muz homojen bir şekilde dağılsın.
 
Artık kekimizin üzerine dökebiliriz, spatula ile üzerini düzettik. kalan pasta dilimlerini şantinin üzerine kaplayıp streçle kapatıyoruz. pastamızı buzdolabında 6 saat kadar bekletiyoruz ve buzdolabından çıkardıktan sonra düz bir servis kabına streçi açıp ter çeviriyoruz, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şarlot Pasta | 
  | 
çanak çömlek 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 10.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155705 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedidili bisküvi
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 paket vanilin
 
50 gram tereyağı
 
1 su bardağı çilek (ya da başka bir meyve)
 
Üzeri için:
 
1 paket sade krem şanti
 
2 su bardağı süt
 
1 kase çilek
 
 
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
 
Muhallebi için süt ve şekeri bir tencerede çırpın.
 
Un, şeker, vanilin ve mısır nişastasını da ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
 
Son olarak tereyağını da ekleyip ocaktan alın ve mikserle çırpın.
 
Muhallebiyi soğumaya bırakın.
 
Diğer yanda çilekleri dilimleyin.
 
Kalan 1 su bardağı süte batırdığınız kedidili bisküvileri kelepçeli kalıbın çevresine ve tabanına yerleştirin.
 
Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün.
 
Çilekleri kremanın üzerine dizin.
 
Krem şantiyi ince bir tabaka halinde çileklerin üzerine yayın.
 
En üste yeniden süte batırdığınız kedidili bisküvileri yerleştirin.
 
Kalan muhallebiyi ve krem şantiyi de katmanlar halinde bisküvilerin üzerine yayın.
 
En üstünü çilekle süsleyip pastanızı buzdolabına kaldırın.
 
Birkaç saat (mümkünse 1 gece) beklettikten sonra kalıptan çıkardığınız pastanız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Şarlot Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168311 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022 
729 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Ahududulu karışım:
 
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
0,5 çay bardağı su
 
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
 
Krema:
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
0,5 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı krema
 
2,5 - 3 yemek kaşığı toz şeker
 
Kenar ve taban için:
 
1 paket kedidili bisküvi
 
1 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı böğürtlen
 
10 - 15 adet frenk üzümü
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
 
 
Ahududu, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, 1 çay kaşığı jelatin ekleyin ve iyice karıştırın. Mutfak robotunda püre haline getirin. 18 cm çapındaki bir kaba alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika bekletin. 
 
Süt, yumurta ve yarım çay bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, poşette kalan jelatini ekleyin ve el çırpıcısı ile eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. 
 
Kedidili bisküvileri kalıbın kenar yüksekliği boyutunda kesin. Süte batırıp çıkarın ve kesilmiş kısımları aşağıya bakacak şekilde kalıbın kenarına sıralayın. Kestiğiniz küçük parçaları da süt ile ıslatıp kalıbın tabanı kaplayacak şekilde yerleştirin. 
 
Krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Soğuyan kremayı ekleyin ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpın. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün. Buzdolabında jel haline gelen ahududulu karışımı kalıptan çıkarın ve kalıptaki kremanın üzerine dikkatlice koyun. Kalan kremayı ahududulu karışımın üzerine alın. Üzerini düzeltip böğürtlen ve frenk üzümlerini sıralayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |