| 
 
 
 | 
ŞARK KÖFTESİ | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1293 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006 
3,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 avuç kuru nane yaprağı 
 
6 adet soğan
 
2-3 kaşık un 
 
1 yumurta akı 
 
3 kaşık margarin
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
750 gr. yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
1- Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.
 
2- İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Arasıra su serpilir.)
 
3- Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır. 
 
4- Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)
 
5- Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur. 
 
6- Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür.
  
 | 
Şark Köftesi | 
  | 
cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2008 
Mesajlar: 1432 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21185 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008 
2,942 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet yumurta akı
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet rende soğan
 
Tuz, kuru nane, kimyon
 
Üzeri için:
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Bulgur 2 su bardağı suda 10 dakika bekletilir. Üzerine diğer köfte malzemeleri eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Ceviz kadar köfteler yapılır. Tuzlu, bol kaynayan suya atılır. Suyun yüzüne çıkınca alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yakılmış yağlı pul biber gezdirilir.
 
 
 ML® Halka Köfte için tıklayın
 
  
 | 
ŞARK KÖFTESİ | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23511 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
3,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 avuç kuru nane
 
6 adet soğan
 
2-3 kaşık un
 
1 yumurta akı
 
tuz
 
3 kaşık margarin
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
750 gr yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
 
Yapılışı:
 
Bulgur ayıklanıp üzerine 1-1.5 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir. İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir, tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Ara-sıra su serpilir.) Küçük kıza şeklinde köfteler yapılır. Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.) Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur. Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt, sonra da soğan kavurması dökülür.
  
 | 
Şark Köftesi | 
  | 
sabanur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2012 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72238 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012 
2,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kıyma
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
2 yemek kaşığı tarhana
 
1 baş soğan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı su
 
1 bardak yoğurt
 
3 kaşık tereyağı
 
Kırmızı biber
 
 
1 su bardağı suyun içerisine tarhanayı koyup 15dk. beklet, daha sonra içine bulgur, irmik, rendelenmiş soğan, un, yumurta, tuz ve karabiberi koy ve iyice yoğur. Hamur kıvamını aldıktan sonra meşe büyüklüğünde ayırıp yuvarla ve dolapta yaklaşık 1saat beklet. servis yapmadan hemen önce haşlanmış ve kaynakta olan suyun içerisine at ve yaklaşık 15 dk.orta ateşte haşla. haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla alıp, servis tabağına koy. Üzeri için 1 su bardağı yoğurdu az bir suyla çırpıp köftelerin üzerine dök ve tereyağında kızartılmış tereyağlı kırmızı biber sosunuda yogurdun üzerine döküp servis yapın.
  
 | 
Şark Köftesi | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102838 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014 
2,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı un
 
1 adet yumurta akı
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı kuru nane
 
Arzu edildiği kadar tuz,kırmızı pul biber
 
 
Bulguru bir tencereye alın. Sıcak su ilave edin. Bulgur yumuşayana kadar bekletin. Tencereye nane, rendelenmiş kuru soğan, un, yumurta akı ve tuz ilave edin. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Oval köfteler yapın. Başka bir tencereyi suyla doldurulup tuz ilave edin ve kaynatın. Köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle sudan alıp kabaklara paylaştırın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Köftelerin üzerine yayın. Margarini tavada eritin. Kırmızı pul biber ilave ederek kızdırın. Köftelerin üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |