|
Sarımsaklı Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165596
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2022
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kemikli tavuk kalça
10 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 adet dilimlenmiş limon
1 adet limonun suyu
1 adet portakal suyu
1 adet kuru soğan
1/4 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Ufak bir kasede zeytinyağı, rende sarımsak, şeker, limon suyu, portakal suyu, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Tavuk kalçalarını fırın kabına alıp, üzerine hazırladığımız zeytinyağlı sosu döküp karıştırıyoruz. Halka halka kesilmiş limon ve soğanları aralıklı olarak üzerine yerleştiriyoruz. Kekik, tuz ve karabiber ekliyoruz, üzerini örtmeden bir saat kadar pişiriyoruz.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144923
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
617 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy tavuk
15 adet taze patates
8 adet orta boy domates
6 yemek kaşığı sıvı yağı
20 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4 adet adaçayı yaprağı
1 yemek kaşığı taze biberiye
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tavuğu yıkayıp kurulayın ve üzerine tuzunu, karabiberini ekin.
Adaçaylarını tavuğun göğüs derisinin altına yerleştirip kalan yeşilliği de incecik kıyın ve tavuğun içine koyun.
Hazırladığınız tavuk butlarını mutfak ipliği ile birbirine bağlayın ve fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın ve tavuğu yağda çevirerek kızartın.
Sarımsağı diş diş ayırıp soymadan tavuğun etrafına yerleştirin.
Kuru fesleğen ve varsa biberiyeyle tavuğu lezzetlendirin.
Tencerenin kapağını kapatın ve 175 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırının ikinci rafında, 1 saat 30 dakika pişirin.
Tencereyi fırına koyacağınız için kulplarının ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin. Değilse alüminyum folyo ile iyice sarın.
Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın ve kabuklarını soyun.
Tavuğun pişme süresinin son 15 dakikasında dirice haşladığınız patatesleri ve ortadan dörde böldüğünüz domatesleri de tavuğunuza ekleyin.
Dilerseniz bütün halinde ya da parçalayarak servise sunabilirsiniz.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
rehavet
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc123613
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2017
1,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Tavuk (uyluk) 400 gr
Bitkisel Yağ 60 ml
Limon suyu 20 ml
Sarımsak 15 gr
Tuz
Baharatlar
Tavuğu yıkayın, sarımsağı ince rendeleyin. Limon suyu, sarımsak, tuz, baharat karışımını tavuğa iyice sürün ve 2 saat buzdolabında bırakın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine tavuk koyun. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitmeden 12 dakika önce kapağı açın ve tavuğu çevirin. Kapağı kapatın ve çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117953
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016
1,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Hangül
1 adet bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
Servis için:
8 adet minik patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Bütün tavuğu güzelce temizleyip yıkayalım ve süzdürelim. Tereyağı, baharatları ve sarımsağı karıştır, krema gibi olsun. Tavuğumuzu fırın kabına alalım. Tereyağlı karışımı tavuğumuzun her yerine sürelim. Derisini elimizle hafifçe açıp deri altlarına da sürelim. 200 dereceye ayarladığımız fırında 50 dakika pişirelim Orta değil alt rafa yerleştirin. Patatesleri bol suda ovalayarak yıkayalım, kurulayın. Dört parçaya bölelim. Küçük bir fırın kabında tuz ve yağ ile karıştıralım. Tavuğun pişmesine yarım saat kala fırına verelim. 30 dakika fırında tutalım. Tavuğu fırından çıkarıp patatesle servis yapın.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
Şevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc99136
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
12 diş sarımsak
4 çorba kaşığı susam
2 dal biberiye
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Salçayı 1 su bardağı su ile çırpın. İçine erimiş tereyağını ekleyip karıştırın, 4 diş ezilmiş sarımsağı ezip ekleyin. Bütün tavuğun üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi harmanlayıp tereyağı salçalı sarımsaklı bu karışımı elinizle her yerine sürün. Kalan sarımsakları tavuğun üzerine delikler açıp batırın ve susamları da her tarafına serpin. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirip 190 derecede 1,5 saat kadar pişirin. Ara ara tepsinin dibine akan yağı üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar daha pişme suyundan ekleyip sıcak olarak servis tabağına alın.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64527
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdanla kenarlarını kapatın. Üzerine parça parça tereyağı koyup 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Sarmısakları tepsiye koyup 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya tavuk suyu ekleyip sarımsaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc63977
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş kıyılmış sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
6 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su
Tuz
Karabiber
Tavukları una bulayıp fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın. Nişastayı iki çorba kaşığı suyla açıp tavadaki sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30995
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2008
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Kereviz (rende yada sap)
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1-2 Adet Yeşil Biber
2 Kaşık Soya Sosu
250 Gram Tavuk Göğsü
150 Gram Un
1 Yumurta
250 Gram Yoğurt
Nane
Tuz
Harç: Kereviz saplarını yada kereviz rendesini tavaya koyun. Soğan, yeşil biber, nane, tuz, sarımsak, 2 kaşık soya sosu ve haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti ile beraber sote yapın. Hamur: 150 gram un, 1 yumurta, 25 gr. yoğurt ve 1 kaşık sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra ince olarak açın. Hamuru geniş karelere kesip, içlerine harç koyun. Kenarları ıslatıp üçgen olarak kapatın. Hazırlanan bu mantıları buharlı pişiricide 30 dakika pişirin yada tavada hafifçe kızartın. Tabağa alıp üzerlerine soya sosu dökerek servis yapın.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23532
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
Tuz
Tavuk budlarını haşlayın.
Tereyağı eritip, küçük doğranmış sarımsakları yağda çevirin.
Haşlanmış tavukları, tavaya koyun. 10 dakika yağda pişirin.
Servis tabağına dizin.
|
Sarımsaklı Tavuk |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc4680
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2006
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,200 kg'lik bir tavuk (parçalara bölünmüs),
2 dis dövülmüs sarmisak
tuz
Dövülmüs sarmisagi tuzla karistirin. Bu karisimin bir kismini tavuklarin üzerine sürdükten sonra kalanini tavuklarin içine doldurun. Buharli Pisiricinin iki kasesini birbirlerinin üzerine yerlestirin. Tavugu içine koyarak bir saat süreyle buharda pisirin. Tavugu kesin, domates ve feslegen sosuyla servis yapin.
ML® Sarımsaklı Tavuk için tıklayın
|
|