| 
 
 
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
yine gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26557 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 diş sarımsak
 
1 baş kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3,5 su bardağı su
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış sarımsak katılır, 2 dakika daha kavrulur. Üzerine suda bekletilmden yıkanmış, süzülmüş pirinç eklenir, kavrulur. Tuz, pul biber, karabiber ve su eklenir. Orta ateşte 20 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Dikkatlice karıştırark servise sunulur.
  
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
yenigün 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2009 
Mesajlar: 37 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38469 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2009 
2,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı rendelenmiş domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
 
Tencereye yağ konur. Isınınca ince kıyılmış sarımsak atılır. Bir kaç dakika sonra suda bekletilmeden yıkanmış, suyu süzülmüş pirinç eklenir. Bir kaç dakika daha kavrulur. Tuz, toz biber, domates rendesi ve su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca kısılır. 12 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, üzerine kağıt kapatılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra karıştırarak servise sunulur.
 
 
 ML® Sarımsaklı Bulgur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
feray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2013 
Mesajlar: 49 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90617 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2013 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
2,5 su bardağı su
 
2 diş sarımsak
 
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Sarımsakları halka halka doğrayın. Çelik tencerede margarini eritin. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
 
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğuk suyu ekleyip tuz serpin. Su kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler tane tane oluncaya kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine bir kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinlendirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Kamer Baba" tarafından gönderildi. 25.09.2014
  
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155362 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021 
531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
1 su bardağı beyaz pirinç
 
Yarım su bardağı tel şehriye
 
2-3 diş sarımsak
 
3 çay kaşığı beyaz toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ezmeden dilim dilim doğrayınız.
 
Sıvı yağı tencereye/tavaya dökünüz ve kızdırmadan sadece hafif ısındığında sarımsakları içine atınız.
 
Kavurmaya başladığınızda şekeri ilave ediniz. Sarımsakları renk değiştirene dek şekerle kavurduktan hemen sonra şehriyeyi de ilave ediniz.
 
Şekerle karamelize olup açık kahverengi bir renge büründükten sonra 1-2 kez yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri de artık ekleyebilirsiniz.
 
Pirinçleri kavurmadan hemen üzerine suyunu ekleyiniz. Üzerini 1-2 parmak kadar geçecek şekilde su koymanız yeterli olacaktır.
 
Son olarak tuzunu da serpip birkaç kez karıştırınız. Daha sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakabilirsiniz.
 
Suyunu çeken pilavınızı ateşten alıp 5-10 dakika demlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172380 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
30-40 adet yerli sarımsak
 
2 yemek kaşığı tel şehriye
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı kaya tuzu
 
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
 
 
Tencereye tavuk suyunu, toz şekeri, tereyeağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
 
Üstüne sarımsakları ilave edip kapağını kapatın.
 
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinci yıkayıp tencereye ilave edin.
 
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sarımsaklı Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180665 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024 
98 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
 
3,5 su bardağı su veya tavuk suyu
 
Tuz
 
 
Pirinci bir kaba koyun ve ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından iyice yıkayıp süzün.
 
Tencereye yağı ekleyin ve doğranmış sarımsakları ekleyerek, hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
 
Süzülen pirinci tencereye ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kavurun. Pirinçler saydam hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
 
Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Pilav piştikten sonra, kapağı kapalı şekilde 10 dakika demlenmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |