| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Levrek | 
 
  | 
O'kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2008 
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30370 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2008 
3,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 g levrek dilimi
 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, irice kareler biçiminde doğranmış)
 
20 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
 
1 sivri yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
 
6 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
birkaç maydanoz dalı (süsleme için)
 
1/4 tatlı kaşığı tuz
 
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
2 su bardağı balık suyu
 
 
Levrek dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın (çok iriyseler, uzunlamasına 2'ye kesin).
 
Levrek dilimlerini yan yana alacak büyüklükte kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca dolmalık biber parçalarını serpiştirip, sık sık karıştırarak, yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarımsaklar sivri yeşil biberler ve kıyılmış maydanozları da serpiştirip, ateşi kısın ve sık sık karıştırarak, 1 dakika pişirin. Balık dilimlerini sebzelerin üstlerine yerleştirip, üstlerine tuz, karabiber ve kırmızıbiberi serpin. Balık suyunu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, tavanın üstünü kapatarak, ateşi kısın ve balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin.
 
Delikli spatulayla balık dilimlerini çukur bir servis tabağına çıkarın. Kenarlarındaki derileri alıp attıktan sonra, tabağı alüminyum folyoyla örtüp (böylece, balıkların kuruması önlenmiş olur) bir kenara bırakın.
 
Tavadaki pişme suyunu, ara sıra karıştırarak, yaklaşık 1/2 su bardağı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 - 10 dakika) kaynatın. Tavayı ateşten alıp, servis tabağının üstündeki alüminyum folyoyu atarak, tavadaki sosu balıkların üstüne boşaltın. Maydanoz dallarıyla süsleyip, sarımsaklı levreği ılık (ya da soğuduktan sonra) servis yapın.
  
 | 
 
Sarımsaklı Levrek | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64336 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet iri levrek
 
20 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet kırmızı biber
 
1 adet dolmalık biber
 
4-5 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2.5 su bardağı su
 
 
Balıkları kılçıklarını çıkarıp dörde bölün. Kafasını ve kemiklerini su ve tuz koyarak kaynatın. Soğutup süzün. Jülyen doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin. İnce kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyin. Balık dilimlerini tavaya koyun. Baharatları ekleyip kapağı kapalı olarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Levrek Tarifleri Sinarit Tarifleri
 | 
 
 
 
 |