| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Kabak Dolması | 
 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81927 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012 
2,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10 adet kabak
 
200 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 soğan
 
1 demet maydanoz, nane, dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber
 
1 su bardağı su
 
 
Kabakların içlerini oyup yıkayın ve süzün. Bu arada içi için soğanı rendeleyin. Pirinci, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve 1 su bardağı suyu salçayla karıştırıp üzerine ekleyin. Bu harcı kabakların içlerine doldurun. Fazla doldurmayın ki pişerken açılmasın. Tencereye dolmaları dizin, üzerine bir tabak kapatın. 1-2 bardak da sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Servis tabaklarına dizip ikram edin. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  
 | 
 
Sarımsaklı Kabak Dolması | 
 
  | 
demo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107592 
Gönderme Tarihi: 15.May.2015 
1,654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5-6 adet kabak
 
1 su bardağı pirinç
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
6 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı nane, kırmızı pul biber
 
Yarım demet maydanoz
 
2 domates
 
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
 
 
Kabakların üzerini çizgili olarak kazıyıp içlerini oyun. Bu işlem yaprakların yeşil kalması ve daha diri olmaları için yapılır. Dolma içi hazırlamak için; pirinç, rendelenmiş soğan ve domatesleri bir kapta karıştırın. Üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyip çiğ olarak hazırlayın. Oyulmuş kabakların içlerine malzemeden doldurun ve tencereye sırayla dizin. Üzerine suyunu verin yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip 35 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz. Sadece sarımsak, nane ve dolmanın pişme suyunu koyarak da ikram edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Kabak Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |