Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Katmer Tarifleri > Sarımsaklı Ekmek (7 adet - 127,799 defa bakıldı)

Sarımsaklı Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsaklı Ekmek

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17371
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
5,214 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un,
1,5 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı margarin,
30 gram yaş maya,
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
2 çay kaşığı sarımsak tozu,
1 çay kaşığı tuz.
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı,
çörekotu

Sütü, geniş bir tencerede ısıtın. Mayayı küçük parçalar halinde süte ilave edin. 10 dakika bekletin. Unu, kuru bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın.' 2 çorba kaşığı margarini erittikten sonra unun üzerine ilave edin.
Mayayı erittiğiniz sütü ekleyin. Tuzu, sarımsak tozunu ve kaşar peyniri rendesini de katın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ilık bir yerde üzeri örtülü bir şekilde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Somunların üzerine çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırlnda kızarana dek pişirin.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 17.05.2020


Sarımsaklı Ekmek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92251
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013
1,519 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılıtılmış süt
1 paket kuru maya
1 adet kesmeşeker
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
3 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı susam

Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesme şeker, tuz ve sıvı yağı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin. Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin. Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile eritilmiş yağı sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın.


Sarımsaklı Ekmek

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc150645
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
1,307 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket çabuk maya
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.

Yoğurma kabına, su, zeytinyağı, yoğurt, kekik ve maya konarak iyice karıştırılır.
Üzerine orta sertlikte bir hamur oluncaya kadar un eklenerek yoğurulur.
En son üzerine kırmızı pul biber eklenir, iyice yoğurulur.
Mayalanması için bir süre bekletilir.
Şekil verilerek kağıt serilmiş fırın tepsisine konur.
250 derece fırında pişirilir.

Not: Merdane ile tabak boyunda açılarak, tavada pişirilebilir. Bu şekilde sarımsaklı lavaş olur.



Sarımsaklı Ekmekler

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158070
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
323 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
7 gram kuru maya veya 20 gram yaşmaya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı bal
1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1/2 demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı

Hamur için tüm hamur malzemesini yaklaşık 10 dakika yoğurup elastik bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 16 bezeye ayırın. Her bir parçayı 15 cm uzunluğunda ve sosis gibi yuvarlak şeritler olacak biçimde elinizle şekillendirin. Daha sonra düğüm atar gibi şekil verip, pişirme kağıdı ile kaplanmış iki adet orta boy fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp hamurlar iki misli kabarana dek oda sıcaklığında dinlendirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzeri için kıyılmış maydanoz, kıyılmış sarmısak, toz kırmızıbiber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Ekmeklerin üzerilerine pay edip servis yapın.



Sarımsaklı Ekmek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169378
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
3 yemek kaşığı ılık su
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Sürmek için:
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için:
0,5 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 - 2 diş sarımsak
2 - 3 tutam tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
2 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı, tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırarak gevşek bir hamur haline getirin. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Ayırdığınız yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek ve hamur spatulası ile kenarlardan alıp üzerine doğru katlayarak hamura yedirin. Eliniz ile 30x30 cm boyutlarında açın. Hamuru sıkıca rulo şeklinde sararak ekmek şekline getirin ve fırın tepsisine alın. Süt ve zeytinyağını karıştırıp fırça ile hamurun üzerine sürün. Üzerine keskin bir bıçak ile 0,5 cm derinliğinde 4-5 adet yatay çizik atın. İkinci bir tepsi ile kapatın, 20-25 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Maydanozun sadece yaprak kısımlarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Ekmeği enlemesine ortadan ikiye kesip iç kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Sosu her iki ekmek diliminin üzerine eşit yayın, kaşar peyniri rendesinin yarısını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp üzerlerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına koyun ve 10 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.



Sarımsaklı Ekmek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176737
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
300 ml ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak (isteğe bağlı, daha fazla kullanılabilir)

Unu geniş bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın.
Ilık suyu ve mayayı ekleyip karıştırın, mayanın kabarmasını bekleyin.
Kabaran mayayı unun ortasına dökün, üzerine sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
Yavaşça karıştırarak yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru üzerini örterek ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alın.
Üzerine dövülmüş sarımsakları serpiştirin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.



Sarımsaklı Ekmek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179905
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
2,2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı kuru maya
Sarımsaklı sos için:
10-12 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
Üzeri ve arası için:
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur için ılık sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı biraz karıştırıp azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
Hamuru mayalanmaya bırakıp hemen sarmısaklı sosunu hazırlayın.
Sarımsakları rendeleyip üzerine ince kıyılmış maydanozu, kekiği, fesleğeni ve 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edin.
Çatal yardımı ile yağı içerisinde ezerek karıştırın. Ve sosu dinlenmeye bırakın.
Mayalanmış hamuru tezgaha alıp tekrardan yoğurup 2 eşit bezeye bölün.
Bezeleri unlayarak merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın.
Açmış olduğumuz hamurların yarım kısmına sarımsaklı sos sürüp, kaşar peynirini ilave edin.
Hamurun bir tarafını diğerinin üzerine getirip gözleme yapıyormuş gibi şekil verin.
Kenarlarını çatal ucu ile bastırarak kapatın.
Kalan sarımsaklı sosu üzerlerine sürüp kaşar peyniri serpin.
Bir bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklı olarak kesin.
Alt kısmını kesmemekte özen gösterin.
Sadece üzeri kesilmesi yeterli.
Hazır olan ekmeklerimizi 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
Fırından çıkan emeklerinizi sıcak servis ediniz.







Sarımsaklı Ekmek Tarifleri Katmer Tarifleri



(7 adet Sarımsaklı Ekmek 127,799 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort