| 
 
| 
 
 
 | 
 
SARIMSAKLI BURGU BÖREK | 
 
  | 
esmeray 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35674 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2009 
2,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 adet yufka
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
Tuz, karabiber, haşhaş (arzuya göre)
 
 
Bir tavada margarini eritin. Ayrı bir kapta rendelenmiş kaşar peynirini, dövülmüş sarımsak, yoğurt, yumurta, kekik, tuz ve karabiberi çırpın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Bir parçasının üzerine eritilmiş margarinden gezdirin. Ardından, hazırladığınız karışımdan her tarafına serpin. İkinci parçayı da üzerine kapatın. Aynı işlemi ayrı yerde diğer iki parçaya da uygulayın. Bu yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Elle burgu yaparak kıvırın. Kenarlarını iyice bastırın (açılmaması için). Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın. Dilerseniz sarımsak yoğurt ve mayonez karışımı ile servis yapın.
 
 
 ML® Burgu Börek için tıklayın ML® Kekikli Burgu Çörek için tıklayın
 
  
 | 
 
Sarmısaklı Burma Börek | 
 
  | 
medcezir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.09.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92378 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2013 
1,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yufka
 
2 çorba kaşığı margarin
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 dal kekik
 
Tuz, karabiber
 
Üzerine sürmek için:
 
2 adet yumurta sarısı 
 
 
Margarini bir tavada eritip kenara alın. Sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, 2 adet yumurta, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkalardan bir tanesini ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla margarin sürün. Sarmısaklı harcın yarısını üzerine sürün. Yarım yufkayı üzerine kapatın. Yufkadan ikişer parmak genişliğinde şeritler kesin. Bir ucundan tutarak bükün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri iyice kızarana dek pişirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SARIMSAKLI BURGU BÖREK Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |