Kısa URL: https://ml.md/lc18674
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2007
1,991 defa indirildi / yazdırıldı
Çok kıymetli bir şifali nebat olan Sarmısak bütün yemeklere katılabilir. Dikkat edinizl Sıhhatli yaşamak istiyorsanız bol miktarda sarımsak yemeniz gerekir. Ağzınız kokacak diye endişelenmeyiniz. Sıhhatiniz ağız kokusundan daha mühimdir. Herkes sarımsak yerse kimse kokusunu hissetmez.
Kısa URL: https://ml.md/lc25336
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
Sarımsağın en büyük faydası kan dolaşımınadır. Bu bitkinin tansiyon düşürücü etkisi çok eskiden beri bilinir. Bu bakımdan çiğ veya pişmişiş olarak yemek faydalıdır. Ayrıca sarımsağı ezip suyunu çıkardıktan sonra ayda 10 gün günde iki üç kahve kaşığı alınabilir. 50 gram sarımsak 50 gram şekerle bir bardak suda kaynatılıp süzülür. Günde 2-3 çorba kaşığı alınırsa oksiyür denilen bağırsak kurtlarına iyi gelir.
Kısa URL: https://ml.md/lc33234
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009
2,041 defa indirildi / yazdırıldı
Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. İçeriğindeki "alisin" soğuk algınlığı ve grip mikroplarına karşı koruma etkisine sahiptir. Sarımsak, mikroplara karşı en etkili bileşenlerini vücutta ihtiyaç duyulan kısımlara bırakır.