Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kereviz Çorbası Tarifleri > Sarımsak Çorbası (4 adet - 171,432 defa bakıldı)

Sarımsak Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsak Çorbası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104912
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015
1,912 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı tel şehriye
1 çorba kaşığı nane
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 litre tavuk et suyu
2 kaşık margarin

Et suyu tencerede. İçine konur kaynayınca şehriye konur sarımsaklar dövülerek içine konur nane içine atılır yumurta ile un çırpılır çorbanın içinden bir kepçe alınır çırpılan malzemenin içine konur yağ eklenir sıcak servis yapılır.



Sarımsak Çorbası

yılmaz akkaya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149694
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
373 defa indirildi / yazdırıldı




30 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı

20 diş sarımsağı soymadan ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine karabiber, zeytinyağı ve tuz ekleyip fırına verin.
Sarımsakların rengi değişene kadar pişirin. Fırından çıkarınca kabuklarını soyun.
Soğanı da küçük küçük doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Ardından bütün sarımsakları tencereye ekleyin. Unu da ilave edip sürekli karıştırın.
Daha sonra suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kaynadıktan sonra blender'dan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın ve birkaç dakika daha kaynatın.
Karabiber ve tuzunu da ilave edip karıştırın.
Üzeri için; tereyağını bir tavada kızdırıp pul biberi ekleyin.
En son tereyağlı pul biberli sosu üzerine gezdirip servis edin.



Sarımsak Çorbası

müjgan baykal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc154186
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı




15 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Rendelenmiş beyaz peynir

Tereyağını tencereye alıp, un ve sarımsakları kavurun. Küp doğranmış domates ve salça ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırarak pişirin. Blenderden geçirin. Ayrı bir yerde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine 2-3 çorba kaşığı çorba suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak yeniden çorbaya ilave edin. Beyaz peynir serpip servis yapın.



Sarımsak Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180444
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 baş sarımsak (yaklaşık 10-12 diş)
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
1 çay bardağı süt (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik (isteğe bağlı)
1/2 limon suyu
İnce kıyılmış maydanoz (üzeri için)

Sarımsakları ayıklayın ve kabuklarını soyun.
İsterseniz dişleri bütün bırakabilir veya ince ince doğrayabilirsiniz.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekleyin.
Yağ eridikten sonra ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
Soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar soteleyin.
Ardından sarımsakları ekleyin ve sarımsakların kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sotelediğiniz soğan ve sarımsağın üzerine unu ekleyin ve unu kavurmaya başlayın.
Un, çorbaya kıvam verecektir, bu yüzden sürekli karıştırarak unun topaklanmamasına dikkat edin.
Unun kokusu çıkana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) kavurmaya devam edin.
Kavurduğunuz unun üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Bu aşamada çorbanın tuzunu, karabiberini ve kekiği de ekleyin.
Orta ateşte çorbayı kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve 10-15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Eğer çorbanın daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını isterseniz, bu aşamada blender kullanarak çorbayı püre haline getirebilirsiniz.
Çorba kıvam aldıktan sonra, isteğe bağlı olarak süt ekleyebilirsiniz.
Son olarak, limon suyu ekleyerek çorbaya ferah bir lezzet katın.







Sarımsak Çorbası Tarifleri Kereviz Çorbası Tarifleri



(4 adet Sarımsak Çorbası 171,432 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort