| 
 
| 
 
 
 | 
 
SARDALYELI YAPRAK SARMASI | 
 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3049 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
20 adet sardalye balığı,
 
20 adet asma yaprağı,
 
2-3 adet kuru soğan, 
 
limon, 
 
tuz, 
 
maydanoz, 
 
sıvı yağ
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Öncelikle bir tabağın içine soğanları yarım halka şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, maydanoz ve yağı ekleyelim. Sardalye balığının isterseniz kılçıklarını çıkarın. Asma yaprağından 1 adet, sardalye balığından bir adet içine koyunuz, hazırladığımız malzemeden koyup sararak tepsiye dizip 20-25 dakika pişirip bol soğanlı salata ile servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "ipek böceği" tarafından gönderildi. 17.04.2018
  
 | 
 
Sardalyalı Yaprak Sarma | 
 
  | 
volüm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127192 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2017 
2,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
25 adet küçük boy sardalya balığı
 
25 adet asma yaprağı
 
½ Türk kahvesi fincanı pirinç
 
1 adet taze soğan
 
2-3 dal maydanoz
 
1 orta boy kuru soğan
 
Yarım limon suyu
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Öncelikle balıkları ayıklayarak kılçıklarını çıkarıp yıkıyoruz. Asma yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika bekleterek suyunu süzüyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağı ilave ederek bir kapta kavurduktan sonra pirinci, doğranmış taze soğan ve maydanozu, limon suyunu, tuz ve karabiberi de ekleyip iç malzememizi hazırlıyoruz.
 
Önce balığın içine az miktarda pirinci ve bir tane sardalya koyup sarıyoruz. Dibine asma yaprağı serdiğimiz bir tencereye dizdikten sonra üzerini kapatacak kadar su doldurup kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Dilerseniz sardığınız yaprakların üzerine de pişirmeden önce 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Sarmalar bu şekilde daha parlak olacaktır. Pişen sarmaları sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SARDALYELI YAPRAK SARMASI Tarifleri Kereviz Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |