|
SARDALYALI KANAPE |
|
fidan abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc37765
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Dilim tost ekmeği
Küçük sardalya (10 adet)
60 Gr. tereyağı
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Kahve kaşığı karabiber
Küçük kornişon
6 Adet zeytin
Kutu sardalyelerin 5 tanesini üzerindeki pullarını ve ortasında bulunan kılçıklarını çıkarınız, temizleyiniz.
Diğer bir kap içinde tereyağını yumuşatınız.
Yumuşatılmış tereyağı içine limon suyu, kırmızı biber ilâve ediniz.
Yıkanmış temizlenmiş sardalyeleri çatalla iyice eziniz. Ve yukarıdaki karışıma ilâve ediniz.
Elde edilen balık ezmesini biçimli kesilmiş tost ekmekleri üzerine sürünüz.
Geri kalan diğer 5 adet sardalye balıklarını temizlenmiş ve yıkannıış olarak dilimlere kesiniz.
Balık ezmesi sürülmüş ekmekler üzerlerine birer dilim sardalye koyunuz.
İnce kesilmiş kornişonla yanlarını süsleyiniz.
Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleride boşlukları süslemek surtetiyle yerleştiriniz.
Servis tabağına göze güzel gelecek biçimde yerleştiriniz.
|
SARDALYELİ KANAPE |
|
Boyalı Direk
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26755
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2008
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
16 adet konserve sardalye balığı,
1 francala ekmeği,
80 gr. tereyağı,
karabiber,
4 orta büyüklükte domates,
16 adet biberli yeşil zeytin,
16 dilim eritme peyniri,
maydanoz.
Hazırlanışı:
Sardalye balıklarını 15 dakika suda tutun. Ekmeği 16 kalın dilim halinde kesin. 2 dakika kızartın. İnce olarak tereyağı sürün. Karabiber serpin. Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun. Dilimler halinde kesip tost dilimlerinin üzerine koyun. Sardalyelerin suları süzülünce domateslerin üzerine dilimler halinde kesilmiş içi biberli yeşil zeytinle birlikte dağıtın. Onların üzerlerine de eritme peyniri yerleştirin. Kızdırılmış fırının orta gözünde 15 dakika pişirin. Küçük maydanoz demetleriyle garnitür yapıp servis yapın.
|
Sardalyeli Kanape |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12923
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2007
1,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (24 kanape için): 12 dilim tava ekmeği,
konserve edilmiş 4 sardalye balığı,
1 limonun suyu,
30 gram tereyağı,
yeteri kadar karabiber.
Yapımı: Tava ekmeği dilimlerinin çevrelerindeki kabukları kesip attıktan sonra bunların her birini eşit iki parçaya ayırmalı. Beri yanda tereyağını döverek yumuşatıp macun durumuna getirmeli. Ekmek dilimlerinin iki yüzünü de bu yağla iyice bulamalı ve yağlı bir tepsiye koyup kızgın fırına sürmeli.
Beri yanda iyice ezilmiş sardalye balığıyle limon suyunu ve karabiberi karıştırarak macun durumuna getirmeli. Bunu. bir şırıngaya koymalı.
Ekmekler kızarınca bunları fırından çıkarmalı. Şırıngayla üzerlerine sardalye ezmesini süslü biçimde kondurmalı. Tepsiyi tekrar fırına koyup ekmekleri ısıtmalı. Kanapeleri fırından çıkarınca hemen tabağa koymalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.
|
Sardalye Ezmesi |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12587
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2007
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
150 gram zeytinyağına yatırılmış sardalye,
150 gram tereyağı,
3 yumurta,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Sardalyeleri havanda döverek macun durumuna getirmeli. Sardalyelerin içinde bulundukları zeytinyağını ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Yumurtaları katı olarak haşlayıp sarılarını döverek macun durumuna getirmeli. Tereyağını tahta bir kaşıkla dövüp krema durumuna getirdikten sonra önce dövülmüş sardalyeyi, sonra yumurta sarısını katmalı. Tuz ve karabiberini serptikten sonra bu koyu macunu çabuk çabuk karıştırırken süzülmüş zeytinyağından birkaç damla damlatarak karışımı hafifçe sulandırmalı ve yukarıda anlatıldığı biçimde kullanmalı.
|
SARDALYELİ KANAPE |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11969
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 dilim forma ekmeği,
8 tane konserve edilmiş sardalye balığı,
1/2 limonun suyu,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı hardal.
Yapımı: Limon suyu. hardal ve zeytinyağını bir küçük kapta iyice işleyerek birbirine yedirmeli. Sardalye balıklarını ikiye bölüp bu salçanın içine yatırmalı. Ekmek dilimlerinin kabuklarını ince ince keserek çıkardıktan sonra bunları tost yapmalı yani fırında veya ateşte kızartmalı. Sonra her dilimi dörde bölerek servis tabağına koymalı. Bunların üstüne salçaya bulanmış yarımşar sardalye balıklarını yerleştirmeli ve böylece servis yapmalı.
|
SARDALYELİ KANAPE |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11968
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (her kanape dilimi için):
Zeytinyağına yatırılmış 1/2 sardalye filetosu,
1 çay kaşığı tereyağı,
1 küçük dilim kornişon,
ince zarı çıkarılmış küçük bir parça limon.
Yapımı: Tereyağını iyice çırparak macun durumuna getirmeli ve bunu kızgın zeytinyağında kızartılmış kanape ekmeği dilimine sürmeli. Bunun üstüne sardalye filetosu parçasını oturtmalı. Limon parçasıyle kornişon dilimini de koyduktan sonra kanapeyi servis tabağına yerleştirmeli.
|
SARDALYE EZMELİ KANAPE |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11966
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (her kanape dilimi için):
Zeytinyağına yatırılmış 1/4 sardalye balığı,
1 çay kaşığı tereyağı,
1 kornişon dilimi,
küçük bir parça kırmızı turp.
Yapımı: Tereyağıyle küçük parçalara bölünmüş sardalyeyi tahta bir kaşıkla döverek birbirine yedirmeli. Sonra bu macunu zeytinyağında kızartılmış kanape ekmeği dilimine sürmeli. Kanapenin ortasına bir dilim turpla bir dilim kornişon oturtmalı.
ML® Mısırlı Kanepe için tıklayın
|
SARDALYELİ KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11303
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 büyük francala dilimi
1 kahve kaşığı kırmızı biber
10 adet kutu sardalye balığı
6 adet küçük turşu hıyar
60 gram tereyağı
6 adet zeytin
1 tatlı kaşığı limon suyu
1) Bir tabağa kutu sardalye balığından yalnız dört tanesini koyarak üstlerinin pulların ve içlerinin büyük kılçıklarını çıkartmak suretile balıklan temizlemeli, sonra bu balıklara, yumuşatılarak pomat haline getirilmiş, 3 silme çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile 1 kahve kaşığı da kırmızı biber ilâve ederek çatalla ezmek suretile hepsini iyice birbirlerile karıştırmalıdır.
2) Sonra elde edilen bu teeryağlı balık ezmesini 6 adet francala diliminin üstüne mütesaviyen taksim etmek suretile sürdükten sonra her ekmek diliminin üstündeki balık ezmesinin üzerine de birer adet sardalye balığını oturtmalı, balıkların her iki taraflarına da uzunluklarına ortalarından ikiye kesilmiş yarımşar küçük turşu hıyar yerleştirdikten sonra hıyar turşusunun iki taraflarına da, çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş yarımşar zeytin oturtmalı ve kanapeleri bir büyük tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
|