Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Balığı Tarifleri > Sardalya Fırında (7 adet - 728,995 defa bakıldı)

Sardalya Fırında


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Sardalya

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167787
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2022
179 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram sardalya balığı
2 adet orta boy kuru soğan
300 gram cherry domates
1/4 demet maydanoz
1 adet orta boy limon
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sardalyaların baş kısımları alınarak, iç kısımları temizlendikten sonra balıklar su ile iyice yıkanır ve iç kısımları tuzlanarak süzgeçte sularının akması için bekletilir.
Maydanoz yaprakları ayıklanarak iyice yıkanır ve ince bir şekilde kıyılır. Kabuğu soyulan kuru soğanlar piyazlık olacak şekilde dilimlenir. Sarımsaklar ayıklanarak doğranır. Cherry domatesler ikiye ayrılacak şekilde kesilir. Limonun suyu sıkılır.
Piyazlık doğranmış kuru soğanlar fırın tepsiye yayılarak konulur ve sarımsaklar ilave edildikten sonra sardalyalar üzerine açık bir şekilde yerleştirilir. Domatesler ve dene yaprağı da ilave edilir. Zeytinyağı, limon suyu ile birlikte kıyılmış maydanoz üzerine balıkların içinin tuzlandığını göz önünde bulundurarak çekilmiş tuz ve taze çekilmiş tane karabiber bir kaba konularak karıştırılır, hazırlanan bu sos balıkların üzerinde gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine yağlı kağıt konulan balıklar 30 dakika kadar pişirilir. 30 dakika sonunda üzerinden yağlı kağıt alınarak, balıklar 10-15 dakika fırında pişirilmeye devam edilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis edilir.


Fırında Sardalya

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139715
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2019
1,975 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.ruhundoysun.com

1 kg Sardalya (temizlenmiş, orta ve sırt kılçıkları çıkarılmış)
60 ml Zeytinyağı
1 adet Limon
Tuz, karabiber

Grundig fırını 260 derecede ızgara ayarına getir. Fırın telinin üzerine, birkaç delik açtığın yağlı kağıdı ser.
Sardalyaları, derili kısımları üste gelecek şekilde kelebek biçiminde yağlı kağıda diz. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon kabuğuyla tatlandır.
Fırının en üst rafında 5 dakika pişir.



Fırın Sardalya

nüvide
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72407
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
3,253 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg sardalya
1 bardak zeytinyağı
400 gr arpacık soğan
2 çay kaşığı tarçın
3 çay kaşığı kabuklu kimyon
1 çay bardağı kabuklu kişniş tohumu
6 paprika
1.5 çay kaşığı kıyılmış yaprak kişniş
4 limon

Bir kaba aldığınız zeytinyağını ısıttıktan sonra arpacık soğanları içerisine ilave edip soteleyin. Daha sonra tarçını, kabuklu kimyonu, kabuklu kişniş tohumunu, paprikaları, karabiberi, kıyılmış kişnişi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın. Sardalyaları 2 çorba kaşığı tuzla ovduktan sonra yıkayın. Seramik bir kaba eşit mesafelerde yerleştirin. Daha önce hazırladığınız baharat karışımını üzerine dökün. Yüksek ateşteki fırında birkaç dakika pişirin. Tabağa aldığınız sardalyalara kişniş ekip, limon dilimleriyle servis edin.


FIRINDA SARDALYA

simten
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc41057
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2009
4,482 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. sardalya
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
1 kahve fincanı sıvıvağ
Tuz
Karabiber

Balıkların kılçıklarını ve kafalarını ayıklayıp yıkayın. Süzgece alın.
Maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın. Fırın tepsisine balıkları dizin. Üzerine kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber ilave edip su ve sıvıyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.


ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın

ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)


FIRINDA SARDALYA

Merve Ganioğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25456
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008
4,954 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Sardalya balığı
2 domates
3-4 taze asma yaprağı 1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Balıkları ayıklayıp yıkayın. Tuz ve karabiber serpip harmanlayın. Limon ve domatesleri ince halkalar halinde dilimleyin. Fırın kalıbını 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayıp asma yapraklarını döşeyin. Üzerine balıkları dizin. Domates ve limon dilimlerini balıkların aralarına yerleştirip kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

ML® Peynirli Sardalya (görsel)


Fırında Sardalya

limonata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc24682
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
3,882 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr. sardalya balığı
4 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı galeta unu
Yeterince tuz
Karabiber
Rezene

Soğanı ayıklayıp bir kaç saniye kaynar suda tuttuktan sonra halka halka doğrayınız. Domateslerin kabuklarını soyup rendenin iri gözüyle rendeleyiniz. Bir kaşık zeytinyağında soğanları yumuşatıp, hemen domatesi ilave ediniz. Tuzunu, karabiberini, sirkesini ve yarım çorba kaşığı rezene tohumunu ekleyip 15 dakika karıştırarak pişiriniz. Bu arada sardalya balığının pullarını kazıyıp, kafalarını koparınız. Etini hırpalamadan kılıçlarını karın tarafından çıkarınız. Fırın tepsisinin dibine yaptığınız salçalardan bir miktar döküp, üzerine balıkları yerleştiriniz. Üstüne kalan salçayı dökünüz.
Salçanın üzerine tuzunu, biberini, galeta tozunu serpip 180 derece ısıdaki fırında yarım saat pişiriniz. Sıcak veya ılık ikram ediniz. Sardalya balığını tutulduktan 6-7 saat sonra kullanınız. Yağlı olduğu için bir süre buz dolabında dinlendirdikten sonra pişirmek daha doğru olur.


ML® Peynirli Sardalya için tıklayın


Sardalya Fırında

SiBemol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
Kısa URL: https://ml.md/lc16247
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
4,392 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 Kilo balık
10 Patates
3 Soğan
3 Domates
1 Diş sarımsak
2 Havuç
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar karabiber.

Balıkların pullarını temizleyip, yıkadıktan sonra düzgün olarak bir tepsiye dizin. Bir yanda patatesleri ve havuçları başlayarak dört, beş parçaya ayırın ve bunları balıkların arasına yerleştirin. Diğer taraftan domatesleri doğrayın ve bunları enine kestiğiniz sarımsak, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Sonra bunun üzerine yarım bardak su ve yarım bardak da zeytinyağı ekleyerek tepsiye dizdiğiniz balıkların üzerine gezdirin ve fırına sürerek pişirin. Üzerine limon suyunu gezdirin sıcak servis yapınız.






Sardalya Fırında Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri



(7 adet Sardalya Fırında 728,995 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort