| 
 
 
 | 
Sardalya Dolması | 
  | 
limonata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24680 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 adet irice sardalya balığı
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
1 baş soğan
 
3 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 dilim bayat ekmek
 
1 adet yumurtanın beyazı
 
Yeterince tuz
 
Kırmızı biber
 
Sumak
 
Limon suyu
 
 
YAPILIŞI:
 
Sardalyaların başını koparınız. Keskin bir bıçakla sırtını çizerek açınız. Buradan yüzgeçlerini, kılçıklarını ve bağırsaklarını çıkarınız. Karın derisini yırtmadan bu işlemleri yapınız. İyice yıkayıp, durulayınız. Kuru bir bezle içini, dışını kurulayınız. Bayat ekmeklerin kabuklarını kesip, içini havanda dövünüz. İrmik unu inceliğine getiriniz. Dereotu ve maydanozu yıkayıp, temizleyiniz. Kuru, bozuk yerlerini koparıp atınız. Keskin bir bıçakla çok ince kıyınız. Soğanı ince ince doğrayınız. Kıydığınız soğanları zeytinyağında az bir şey börttürünüz. (Börttürmek az bir şey kızartıp haşlamak demektir. Ben sote etmek, sote yapmak yerine kullanıyorum). Tavayı ateşten almadan çok ince kıydığınız sarımsakları ilave ediniz. Ateşten alıp daha sıcakken içine dövülmüş ekmek içini, yumurtanın beyazını, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, damak zevkinize göre tuzunu, biberini, sumağını ekip, iyice karıştırarak bütünleştiriniz. Karışımı bir tabağa sıyırıp soğumaya bırakınız. Sardalya balıklarını tuzlayıp içlerini yaptığınız bu karışımla doldurunuz.
 
Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup kızartınız. İçlerini doldurduğunuz bu balıkların altını üstünü sarı renk alıncaya kadar her yüzünü ikişer dakika kızartınız. Kızarttığınız her balığın üzerine boydan boya bir çizik limon suyu sıkarak sıcak sıcak ikram ediniz.
  
 | 
SARDALYE DOLMASI | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56909 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010 
2,808 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pegasus Magazin
 
 
Yarım kilo sardalye
 
4 taze soğan
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Yarım demet maydanoz
 
50 gr kaşar peyniri
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
1 kırmızı soğan
 
 
Sardalyeleri temizleyip orta kılçıklarını alın. Soğan ve maydanozları ince kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin. Pul biber ve kekikle harmanlayın. Sardalyelerin arasına paylaştırın. Izgarada iki tarafını da yaklaşık 20 dakika iyice pişirin.
 
Balıkları servis tabağına alın. Kırmızı soğanı halka doğrayın. Balığın kenarına dizip servis yapın.
  
 | 
Sardalya Dolma | 
  | 
minikkis 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 28.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Selanik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152360 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020 
414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım kg. sardalya
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
2 adet rendelenmiş domates
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
10 dal maydanoz
 
10 dal dereotu
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Balıkların kafasını gövdesinden ayırıyoruz. İçlerini temizliyoruz ve kılçıklarını çıkarıyoruz. Üzerindeki pulları da elimizle temizledikten sonra süzgece alıyoruz. Derin bir kapta soğan, domates, kaşar peyniri, sarımsak, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Bir adet sardalyayı düz bir zemine seriyoruz ve içine kaşarlı iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup üzerine bir sardalyayı kapatıyoruz, ızgara yapıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |