| 
 
| 
 
 
 | 
 
Saraylı Börek | 
 
  | 
amir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.10.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41625 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009 
2,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
 
200 GR. YAĞSIZ DANA KIYMASI
 
2 ORTA BOY SOĞAN
 
1 DOMATES
 
1 DOLMALIK BİBER
 
1 DEMET MAYDANOZ
 
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
 
1/2 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
 
TUZ
 
KARABİBER
 
5 YUFKA
 
5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 
1 SU BARDAĞI SÜT (ARZUYA GÖRE)
 
3-4 MİLFÖY HAMURU (SÜSLEMEK İÇİN)
 
 
3 çorba kaşığı yağı tavaya alarak küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dk. kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, tdolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Tepsiyi yağlayalım. İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler veya yuvarlak parçalar keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200° ısılı fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
 
Saraylı Börek | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108996 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015 
2,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 çorba kaşığı margarin
 
250 gr. yağsız dana veya kovun kıyması
 
1 orta boy soğan
 
1 domates
 
1 dolmalık biber
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşıdı dolmalık fıstık
 
1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yumurta
 
4 yufka
 
1 çay bardağı sıvı vağ
 
1/2 şu bardağı süt
 
3-4 milföv hamuru (süslemek için)
 
 
1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak eritelim. Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dk. kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harcın üzerine ekleyerek karıştıralım. Tepsiyi yağlayalım. İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak, tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler veya yuvarlak parçalar keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
Saraylı Börek | 
 
  | 
Saliha Uslu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22519 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2008 
2,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çorba kaşığı margarin,
 
250 gram yağsız dana ve koyun kıyması,
 
1 adet soğan,
 
1 adet domates,
 
1 adet dolmalık biber,
 
1 demet maydanoz,
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
 
yarım çorba kaşığı kuşüzümü,
 
tuz,
 
karabiber,
 
2 adet yumurta,
 
4 adet yufka,
 
yaklaşık 1 çay bardağı mısırözü yağı,
 
yarım su bardağı süt
 
 
1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak, eritelim. Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük doğrayıp, ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dakika kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harem üzerine ekleyerek, karıştıralım. Tepsiyi yağlayalım, ilk iki yufkayı aralarına süt ve mısırözü yağından oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak, tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yuflan da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim.
 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Saraylı Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |