Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > SARAY TATLISI (3 adet - 200,417 defa bakıldı)

SARAY TATLISI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saray Tatlısı

nln64
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc17194
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
2,744 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
3.5 su bardağı un,
100 gram dövülmüş fındık içi,
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker,
2.5 su bardağı su,
çeyrek limon

Tatlının şerbeti için bir tencerenin içinde, 2 buçuk su bardağı suyu ve şekeri kaynatın, içine çeyrek limonu sıkın. Ocaktan alıp soğutun. Başka bir kabın içinde margarin, kabartma tozu, zeytinyağı ve unu karıştırın. Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp, kalanını da malzemelerin içine ilave edin. Yoğu-rup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlak ve yassı bir şekil verin. Ayırdığınız yumurtanın sarısından sürüp üzerine dövülmüş fındık serpin. 225 derecelik fırında 25 dakika pişirin: Üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Soğutup servis yapın. Not: Şerbeti tatlıların üzerine dökerken şerbet soğuk, tatlılar sıcak olmalı.


ML® Padişah Sarması için tıklayın


SARAY TATLISI

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc12375
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2007
2,499 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su kaynatılır, limon suyu İlave edilip ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
1 paket (250g) margarin, 2 yumurta, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 fincan zeytinyağı, 3,5 su bardağı un yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlak ve yassı şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp dövülmüş fındık serpilir. Fırında 225°Cde 25 dakika pişirilir. Sıcakken üzerlerine soğuk şerbet dökülür.


ML® Saray Tatlısı için tıklayın
ML® Saray Güzeli için tıklayın


Saray Tatlısı

saydam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc68321
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011
2,280 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1'er paket kabartma tozu.vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker

Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Sırası ile (margarin-yumurta-şeker-sıvı yağ-irmik-un-kabartma tozu-vanilin) bu malzemeleri yoğurma kabına alarak hepsini karıştırın. İyice yoğurduktan sonra şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200-250 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine şerbetini dökün. Tatlı şerbeti çekip yumuşayınca servis tabağına alın.






SARAY TATLISI Tarifleri Güllaç Tarifleri



(3 adet SARAY TATLISI 200,417 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort