| 
 
 
 | 
Saray Köfte | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1136 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2006 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte Malzemesi:
 
400 gr. kıyma
 
100 gr. rendelenmiş kuru soğan
 
2 diş ince doğranmış sarımsak
 
1 demet doğranmış maydanoz
 
5 gr. köfte baharatı
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Patlıcan için:
 
2 adat patlıcan
 
200 gr. sıvıyağ
 
1 adet sivribiber
 
Sos:
 
100 gr. tereyağı
 
15 gr. un
 
5 gr. tozşeker
 
400 gr. et suyu
 
 
Köftelik malzemeler iyice karıştırılır, köfte haline getirilir. Patlıcanlar soyulup, uzunlamasına kesilir, yağda kızartılır. Köfteler de kızartılıp, patlıcanlara sarılır. Üzerine kabuğu soyulmuş yuvarlak kesilmiş domates ve biber konup, kürdanlanır. Yapılan bu malzeme tepsiye dizilir. Bir küçük tencerede margarin eritilip, un ve salça kavrulur, et suyu tuz, şeker ve karabiber eklenerek kaynatılır. Köpüğü alınarak, tepsideki malzemenin üzerine dökülüp, 180 C. fırında 15 dk. pişirilir.
  
 | 
Saray Köftesi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3590 
Gönderme Tarihi: 09.May.2006 
2,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfteler icin:
 
1/2 kg Kiyma
 
1 Adet Yumurta
 
1 Büyük Sogan
 
1/4 Demet Maydanoz
 
3 Dis Sarmisak
 
Tuz
 
Köfte Baharati
 
Sebzesi:
 
5 Adet Patlican (ince ve uzun)
 
4 Sivri Biber
 
Suyu icin:
 
Et Suyu ve Salca
 
 
Sogan, Maydanozu ve Sarmisak kiyilir. Kiymayi, yumurtayi ve baharatlari ekledikten sonra bildigimiz köfte hamuru yogurulur ve bir saat bekletilir. Bu siradada Patlicanlar uzun ve 1,5cm kalinliginda dilimlere kesilir ve tuzlanir. Biberlerde 4´e bölünür. Hepsi teker teker kizgin yagda kizartilir, kagit havluya konarak fazla yagini cekmesi icin birakilir. Bu arada köfte hamurunda köfteler hazirlanir. Ardinan bir Köfteyi bir kizartilmis patlıcan dilimine sarilir ve kürdani köfteye soktuktan sonra kürdanin üstüne birde biber konur. Köftelerin hepsini aynen bu sekilde hazirladiktan sonra tepsiye dizilir, üstüne Et Suyu/Salca karisimi dökülür ve yaklasik 1/2 Saat firinda pisirilir.
  
 | 
Saray Köfte | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9945 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo yağsız kıyma
 
ı yumurta
 
2 dilim bayat ekmek
 
150 gr. rende kaşar peyniri veya 100 gr. gravyar peyniri
 
Yarım tatlı kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Genişçe bir kabın içinde kıyma, kabukları alınarak suda ıslatılıp sıkılmış ve ufalanmış iki dilim ekmek, tuz, karabiber ve bir yumurta iyice karıştırılarak yoğurulur. Bu yoğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde ezilerek oldukça yassı ve   yuvarlak bir şekle sokulur. Bir tabağa dizilir. Sonra bunların üzerine yarım parmak kalınlığında rendelenmiş kaşar veya bir parça gravyer oturtulur. Bu peynirlerin üstüne ikinci bir yassı köfte daha oturtulur ve kenarları alttaki parça ile birleştirilerek peynirler görünmeyecek şekilde kapatılır. Böylece altı ve üstü köfteli içinde peynir bulunan bu saray köfteleri, yağlanmış kızgın ızgaranın üzerinde alt ve üstleri hafif kızarana kadar 5 - 6 dakika kadar süre ile ızgara edildikten sonra, tabağa alınarak servis yapılır.
  
 | 
Saray Köfte | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72958 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012 
2,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
750 gr köftelik kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1/2 adet bayat ekmeğin içi
 
4 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
5 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
50 gr margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kızartmak için;
 
Sıvıyağ
 
 
Kıymayı, rendelediğimiz kuru soğanı, ıslatıp ufaladığımız ekmek içini, yeterince baharat ile yoğurup, buzdolabında bekletelim. 10-15 dakika sonra, parmak şeklinde köftecikler yapıp, önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
 
Köfteler pişerken bizde, patlıcanları yıkayıp, alacalı olarak soyalım.
 
Soyduğumuz patlıcanları, uzunlamasına 1/2 cm kalınlığında keselim.
 
Patlıcanların, tuzlu suda acısının çıkmasını bekleyip, iyice yıkayalım.
 
Suyunu süzüp hatta kurulayıp, sıvıyağda kızartalım.
 
Pişen köfteleri patlıcana sararak, fırın tepsisine dizelim.
 
Üzerine ufak bir parça domatesle ufak bir parça sivribiberi kürdan ile saplayalım.
 
Domates salçasını, margarinde 1-2 dakika kavurduktan sonra, yeterince tuz, karabiber ve kekik ile 2 su bardağı kadar da su ilave edip, kaynatalım. Sos kıvama gelince, tepsiye döküp, fırınlayalım. Domatesler ve biberler bir miktar kızarınca, tepsiyi fırından çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Saray Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170897 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Dana Kıyma 600 Gram
 
Soğan 1 Adet
 
Maydanoz 5 Dal
 
Patlıcan 2 Adet
 
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
Domates 2 Su Bardağı
 
Zeytinyağı 1 Kahve Fincanı
 
Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
 
Sarımsak 1 Diş
 
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
 
 
Sos için tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. İyice çırpın. Kısık ateşte, suyu yarı yarıya çekene dek pişirin. Ocaktan alın, sosunuz hazırdır. Patlıcanları alacalı soyup çok ince dilimledikten sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin. İyice süzüp kağıt havlu ile suyunu alın. Her iki yüzeyine fırça yardımı ile sıvıyağ sürün, tuz serpin. Patlıcan dilimlerini önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde kızartın.
 
Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatını ekleyip yoğurun. Kıymalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassı ve uzun köfteler hazırlayın. Köfteleri şişe sarın, ızgarada pişirin.
 
Domates sosu, ısıya dayanıklı bir kaba yarım parmak kalınlığında olacak şekilde yayın. Köftelerin etrafına önceden kızarttığınız patlıcan dilimlerini sarın ve kürdanla sabitleyin. Domatesli sosun üzerine yerleştirin. Servisten 15 dakika önce fırında ısıtın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Saray Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173067 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023 
368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bim.com.tr
 
 
1 paket Emin dana kaşarlı köfte, 20 tane
 
5 adet uzun patlıcan
 
6-7 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
 
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
 
1 tutam Destan karabiber
 
1 çay kaşığı Destan kekik
 
1 çay kaşığı Destan toz tatlı biber
 
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
 
9 salkım domates ya da 3 normal domates
 
5 tane şeker domates
 
2 tane uzun yeşil biber
 
 
Patlıcanları 4 dilim olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanları çok ince kesmemeye özen gösterin.
 
1 çay kaşığı tuz ve 6-7 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile patlıcanları önlü arkalı ovun.
 
Fırını 250 derece ızgara modunda fanlı ayarlayın ve fırın tepsisine dizili patlıcanları 15-20 dakika arada çevirerek kızartın. Dilerseniz bu işlemi tavda da yapabilirsiniz.
 
Sosu için; bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı kavurun. Kavrulan sarımsakların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 9 salkım domates ya da 3 adet iri domatesi rendeleyin ve kavrulan salçaya ekleyin. Sos tavasına 2 çay kaşığı tuz,1 tutam karabiber, 1’er çay kaşığı kekik ve toz tatlı kırmızı biber ekleyin. Sosu 2 daika daha kavurup kenara ayarın.
 
Fırında kızarmış patlıcanları tezgâha alın. 1 adet patlıcana 1 adet kaşarlı köfteden sarın. Üzerine küçük bir parça yeşil biber ve 1 dilim şeker domates ekleyip kürdan ile tutturun. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi yaparak köfteleri bitirin.
 
Fırın tepsisine sosu yayın ve hazırlanan kürdanlı köfteleri fırına vermek için fırın tepsisine dizin.
 
220 derece alt üst ayarında 30 ile 35 dakika arasında pişirin.
 
Dilerseniz köfteleri 1 kaşık süzme yoğurt veya 1 adet lavaş ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Saray Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182743 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kıyma
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı su
 
 
Öncelikle, kıymayı bir kaba alın, içine galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta ve sütü ekleyin.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip iyice yoğurun.
 
Karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
 
Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Köfteleri dikkatlice tavaya koyun ve her tarafı altın rengini alana kadar kızartın.
 
Kızaran köfteleri bir kenara alın.
 
Aynı tavaya suyu ekleyin ve köftelerin üzerine dökün. Suyu çekene kadar pişirin.
 
Saray köftesi sıcak servis yapılır. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |